Stiri: Retail

Magazin Kaufland anti-plastic

S-a deschis primul magazin Kaufland anti-plastic

04.10.2018

Kaufland deschide primul magazin din ţara noastră în care se implementează o strategie anti-plastic. Unitatea se află în Bucureşti pe str. Barbu Văcărescu, nr. 120-144. Acesta este primul magazin din România al unui retailer, în care se materializează o strategie anti-plastic.

Proiectul în noul magazin reprezintă o investiție majoră. Aşadar, compania face pași importanți în demersurile de a reduce poluarea și de a materializa o strategie anti-plastic.

Kaufland a adus, prin urmare, noutăți și soluții în întregul retail românesc.

Schimbările aduse de magazinul Kaufland anti-plastic:

Magazin Kaufland anti-plastic: Înlocuirea consumabilelor

În noul magazin au fost eliminate peste 90% din materialele consumabile de plastic de unică folosință. Acestea au fost înlocuite cu materiale 100% biodegradabile sau compostabile, prietenoase cu mediul înconjurător.
Materialele biodegradabile conţin trestie de zahăr sau amidon de porumb. Ele se descompun sub acțiunea microorganismelor.

Materialele compostabile sunt automat biodegradabile. Resursele din care au fost realizate pot fi descompuse prin compostare.

Modificările sunt implementate în cadrul raioanelor de brutărie, legume-fructe, la vitrinele cu servire asistată etc. Aici, articolele consumabile (ambalaje, folii etc) sunt 100% biodegradabile.

Şi sacii de gunoi din parcare au fost înlocuiți cu alternative sustenabile.

De asemenea, Grill-ul Kaufland este 100% fără plastic. Toate ambalajele (pungi, tacâmuri, caserole, tăvițe, sosiere și altele) și consumabilele sunt realizate din materiale biodegradabile.

Costul asumat de Kaufland pentru articolele consumabile este de patru ori mai mare decât în cazul celor din plastic. Investiția companiei ajunge la 300.000 euro pe an.

Magazin Kaufland anti-plastic: Noi produse

Şi la casele de marcat sunt vândute sacoșe din materiale biodegradabile.

De asemenea, Kaufland a adus în magazin articole de unică folosință din materiale 100% biodegradabile sau compostabile. Printre acestea se numără: paie, farfurii, cuțite și furculițe, pahare, boluri.

Magazin Kaufland anti-plastic: Deşeurile

Pe lângă toate acestea, Kaufland a instalat pubele pentru deșeuri bio. Clienții pot arunca în ele deșeuri biodegradabile sau destinate compostării ulterioare.

În parcarea magazinului Kaufland, se regăseşte o infrastructură de reciclare de tip self-service. Aceasta include automate speciale pentru trei tipuri de ambalaje, inclusiv plastic.

Clienții pot recicla PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticle și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru) și vor primi drept răsplată un cupon de reducere ce poate fi folosit în magazin.

Magazin Kaufland anti-plastic: Inițiativa de deschidere a unui astfel de magazin are trei obiective:

  • evitarea consumului de plastic,
  • îmbunătățirea reciclabilității materialelor
  • încurajarea adoptării ambalajelor sustenabile

Magazin Kaufland anti-plastic: Ce spun reprezentanţii retailerului?

„Sustenabilitatea este parte integrantă din ADN-ul companiei, care ia toate deciziile cântărind cu atenție impactul asupra mediului înconjurător, asupra comunităților în care își desfășoară activitatea, asupra lanțului de furnizori, a clienților și a angajaților. Protecția mediului este un aspect extrem de important pentru Kaufland. Peste 47.000 de tone de deșeuri au fost reciclate de companie într-un an: plastic, ambalaje, baterii, ulei de gătit și altele, conform datelor publicate în ultimul Raport de Sustenabilitate Kaufland România”, declară Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România.