Stiri: Retail

Magazine Brick Romania

Magazine Brick România: Ce planuri de extindere are compania?

18.11.2021

Magazine Brick România. Compania a anunţat că la începutul anului viitor va deschide primul său magazin din zona de vest a țării, la Satu Mare. Noul magazin Brick din Satu Mare va fi inaugurat pe data de 15 martie 2022 cu o investiție ce va ajunge la 4 milioane de euro și face parte din planurile de extindere ale retailerului dobrogean.

Noul magazin Brick România Satu Mare

Magazinul de la Satu Mare va avea 3.000 mp, la interior, 95 de locuri de parcare, dar și spații de depozitare exterioară. Tot atunci, Brick România va lansa și noul site al companiei dezvoltat în parteneriat cu Orange Business Services, care va oferi clienților promoții, informații despre produse, prezentări, sfaturi utile, precum și vânzări online.

„Ne concentrăm eforturile pe extinderea magazinelor Brick în orașe importante din țară, dar și în zonele localităților mai mici prin centre regionale, precum și pe componenta digitală a business-ului nostru, prin care vom putea acoperi eficient livrările de produse. Aceste două direcții de business ne permit să creștem și să fim accesibili pentru o paletă și mai mare de public, cu obiectivul de a păstra prețuri corecte pentru clienții noștri”, spune Oana Nechita, Director Executiv Brick România.

În acest moment Brick România, primul brand românesc de magazine de bricolaj, home improvement și proiecte DYI cu cel mai bun raport calitate-preț de pe piață, înființat în 2002, derulează importante planuri de extindere a propriului lanț de magazine și își propune să deschidă câte trei magazine noi pe an.

Brick România vrea să inaugureze şi un magazin în Oradea

După deschiderea magazinului Satu Mare din martie 2022, Brick are în vedere şi inaugurarea magazinul de la Oradea, în martie 2023. Unitatea va avea o suprafață de 10.000 mp. în interior și peste 200 de locuri de parcare.

Compania este în prezent activă pe piață cu magazine în Constanța, Mangalia, Giurgiu și punctul regional Ovidiu și se află în negocieri pentru extindere în orașe din toată țara, dar și în București.

„Ne dorim să creștem organic și să avem o medie de trei deschideri noi pe an în perioada următoare. Primul inaugurat va fi magazinul din Satu Mare, în martie anul viitor, apoi lucrăm deja pentru magazinul din Oradea, pentru care suntem în faza de autorizare a lucrărilor și de modernizare a spaţiului. De asemenea, vizăm și alte orașe precum Braşov, Ploieşti, Bucureşti, Cluj sau Iaşi”, adaugă Viorel Dima, Director de Dezvoltare Brick România.

Magazine Brick România. Un nou director zonal

Totodată, compania anunță cooptarea în echipă a lui Radu Stamate în calitate de Director Zonal, responsabil de zona de centru a țării. Acesta are o experiență de 21 de ani în industria retail, lucrând pentru companii precum:

  • Coca-Cola
  • Selgros
  • Kaufland

„Sunt bucuros să mă alătur echipei Brick România și să contribui la planurile de extindere ale unui brand 100% românesc. Piața de retail este una dinamică și cu foarte multe oportunități, pe care îmi doresc să le valorific alături de echipa Brick”, menționează Radu Stamate.

Brick România a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 116 milioane de lei. Aceasta este în creştere cu 7% faţă de cea din anul anterior. Şi profitul net a fost în creștere, de 4,8 milioane de lei. Pentru anul 2021, compania estimează o creştere de 25-30%.

Citeşte şi Hornbach deschide un nou magazin în Oradea