Stiri: Retail

Magazine JYSK Romania

JYSK deschide cel de-al 100-lea magazin din România

07.06.2021

Magazine JYSK România. La 14 ani de când a intrat pe piața locală, JYSK celebrează un moment important. Este vorba de inaugurarea celui de-al 100-lea magazin din țară. Astfel, la începutul lunii iunie, rețeaua JYSK a ajuns la 100 de unități, odată cu deschiderea unui nou magazin în Constanța.

Inaugurarea magazinului cu numărul 100 este sărbătorită nu doar în Constanța, pe plan local, ci și în celelalte magazine JYSK din țară.

Magazine JYSK România. Unitatea cu numărul 100

Magazinul JYSK cu numărul 100 a primit primii clienți săptămâna trecută, în cadrul unui eveniment la care a participat și Ambasadorul Regatului Danemarcei în România, E.S. Dl. Søren Jensen.

«Sunt mândru să mă aflu astăzi aici. JYSK este un exemplu al visului american trăit în Danemarca. Sau poate doar una dintre faimoasele noastre povești devenite realitate. Țin minte momentul în care fondatorul JYSK, Lars Larsen, a pus bazele companiei și le-a oferit danezilor o ofertă excelentă pentru lenjerii de pat și alte produse pentru dormitor. Abordarea lui era nouă și proaspătă. În următorii 40 de ani, conceptul s-a răspândit în Europa și nu numai. Întotdeauna însă, la baza activității JYSK a fost conceptul inițial: acela de a oferi clienților produse de calitate, la un preț accesibil. Faptul că acum sărbătorim deschiderea magazinului cu numărul 100 în România este o dovadă a faptului că aceste eforturi au avut succes. Felicitări lui Alex și întregii echipe JYSK pentru această realizare remarcabilă», a spus Ambasadorul Søren Jensen după ce a vizitat magazinul și a cunoscut echipa care s-a ocupat de deschidere.

Magazinul JYSK Constanța Far, aflat pe Șoseaua Mangaliei nr. 74, este și cel de-al treilea pe care compania îl deschide în Constanța. Acolo, compania a ajuns pentru prima dată în urmă cu mai bine de 10 ani, iar de atunci a devenit bine cunoscută printre constănțeni. Primul magazin inaugurat în oraș acum mai bine de un deceniu se află în Top 10 al celor mai performante magazine JYSK din țară.

Magazine JYSK România. Procesul de expansiune

JYSK a deschis primul magazin din România în anul 2007, la Oradea, în sistem franciză. Procesul accelerat de expansiune a început însă în 2014, după ce franciza a fost preluată de JYSK Nordic. Inițial, obiectivul companiei scandinave a fost de a atinge 100 de magazine în țară, dar acum ștacheta a fost ridicată.

“Expansiunea este o călătorie extraordinară. Lucrurile stau cu totul diferit atunci când ai doar câteva magazine, în comparație cu o rețea de 100 de unități. În 2014 aveam aproximativ 100 de colegi, acum avem aproape 1000. De-a lungul timpului, pe lângă locurile de muncă nou create în magazine, am creat și departamente de suport noi, care să susțină expansiunea și să ne ajute să oferim clienților produse de calitate la un preț bun. De exemplu, cel mai nou departament care și-a început activitatea anul aceste este cel de Business to Business, al cărui scop este să faciliteze achiziția produselor noastre de către clienții persoane juridice”, spune Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

15 noi magazine deschise anual

În fiecare an, JYSK deschide cel puțin 15 magazine noi. Fiecare magazin nou presupune și angajarea de personal pentru acel magazin. Astfel, aproximativ 150 de posturi noi sunt adăugate în fiecare an în organigrama companiei.

“Ne dorim ca fiecare client să aibă un magazin fizic JYSK aproape de el, să fim accesibili nu doar din punct de vedere al prețurilor, ci și al distanței fizice. În ultimul an s-a vorbit foarte mult despre schimbarea comportamentului de cumpărături și despre înclinarea balanței către cumpărăturile online. În cazul nostru, magazinele fizice continuă să aibă cea mai mare pondere a vânzărilor, deoarece clienții își doresc să vadă produsele pe care le aleg pentru casele lor și să le testeze. Credem că succesul vine atunci când reușim să le oferim clienților toate modalitățile de cumpărare posibile, astfel încât ei să aleagă ce este mai potrivit pentru ei, indiferent de punctul în care se află în procesul de cumpărături”, spune Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

Magazine JYSK România. Spaţii de retail

Compania caută în permanență spații de retail de aproximativ 1300-1400 mp., potrivite conceptului de magazin actual.

Hristu George, Development Manager JYSK România, s-a ocupat în ultimii 7 ani de identificarea spațiilor potrivite. De asemenea, el s-a ocupat şi de deschiderea a 85 de magazine.

“Nu îmi vine să cred că am reușit să atingem această bornă într-un timp atât de scurt, având în vedere climatul actual. Din exterior poate părea simplu, însă în spate este o muncă uriașă. Povestea nu se termină aici, planul nostru este de a atinge 200 de magazine. Suntem doar la jumătatea poveștii, urmează actul 2”, a declarat Hristu George.

JYSK România în cifre

-100 de magazine

-14 ani de activitate în România

-960 de angajați

-612,5 milioane lei cifră de afaceri în anul financiar 2019-2020

-81,9 milioane lei EBIT în anul financiar 2019-2020

Citeşte şi Rezultatele JYSK România 2020: Ce cifră de afaceri a raportat compania?