Stiri: Agricultura

Magiunul de prune Topoloveni.

Magiunul de prune Topoloveni, rezultate excepţionale: În câte ţări se găseşte acest produs?

08.04.2021

Magiunul de prune Topoloveni a reuşit să ajungă în 20 de state, după obţinerea certificării din partea Comisiei Europene cu Indicaţia Geografică Protejată (IGP). Produsul a plasat, aşadar, România în rândul ţărilor cu un important cuvânt de spus în alimentaţia de calitate.

Magiunul de prune Topoloveni. 10 state

Magiunul de Topoloveni este primul produs românesc cu Indicaţie Geografică Protejată (IGP). Astfel, la 10 ani distanţă, magiunul din prune Topoloveni a ajuns în 20 de state:

 1. Rusia
 2. Elveţia
 3. Norvegia
 4. SUA
 5. UAE
 6. Japonia
 7. Vietnam
 8. Coreea
 9. Grecia
 10. Marea Britanie
 11. Brazilia
 12. Germania
 13. Franţa
 14. Belgia
 15. Belarus
 16. Spania
 17. Italia
 18. Muntenegru
 19. China
 20. Canada

În plus, cu sprijinul Comisiei Europene, Indicaţia Geografică Protejată a fost extinsă şi în afara Uniunii Europene, în:

 • Canada
 • Japonia
 • Vietnam

„Un deceniu de Indicaţie Geografică Protejată, din care şase ani în calitate de singurul deţinător din România al acestei certificări înseamnă foarte mult pentru noi. Sperăm că în felul acesta şi în vremea aceasta am reuşit să punem bazele unei tradiţii româneşti a calităţii alimentare şi a responsabilităţii faţă de consumator. Pe de altă parte, împlinim astăzi un deceniu de IGP, din care, în ciuda IGP-ului, şapte ani în calitate de companie care s-a confruntat şi încă se confruntă cu concurenţa neloială. Sperăm şi aici că eforturile noastre şi demersurile noastre în instanţă vor deschide drumul spre normalitate pentru ceilalţi producători români cărora le sunt încălcate drepturile prin contrafacere sau prin alte modalităţi care ţin de concurenţa neloială”, a declarat Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

Pe lângă certificări şi premii, magiunul de Topoloveni este un produs sănătos, care a convins consumatorii din România şi din afara graniţelor prin proprietăţile sale nutritive şi prin calitatea lui de aliment care ajută la menţinerea sănătăţii.

Magiunul de prune Topoloveni. Registrul Naţional al Menţiunilor Nutriţionale şi de Sănătate

În 2020, magiunul din prune Topoloveni a fost inclus în Registrul Naţional al Menţiunilor Nutriţionale şi de Sănătate, recunoscându-i-se o dată în plus proprietăţile nutriţionale. Toate celelalte produse ale companiei, puse ulterior pe piaţă au fost create în aceeaşi direcţie consolidată de către magiunul de Topoloveni. Întreaga gamă de produse Topoloveni, de la magiunuri, gemuri şi dulceţuri până la zacuscă şi sarmale este una cu o compoziţie 100% naturală, fără adaos de zahăr, E-uri, conservanţi sau aditivi.

Citeşte şi Topoloveni – tradiție și gust românesc