Stiri: Agricultura

Magiunul din prune Topoloveni

Magiunul de Prune Topoloveni, promovat la nivel mondial

20.02.2020

Magiunul de Prune Topoloveni va fi promovat în Japonia, America, Emiratele Arabe, Vietnam și Brazilia. Astfel, în cel de-al 28-lea an de la înființarea SONIMPEX TOPOLOVENI, compania începe promovarea Magiunului de Prune Topoloveni în Emiratele Arabe și Vietnam, cu fonduri europene în valoare de 775.000 euro. De asemenea, ca membri ai Patronatului Romconserv reprezentanții producătorului vor participa la târguri și expoziții în Japonia, America și Brazilia.

Magiunul de Prune Topoloveni. Tradiția gastronomică românească

”Continuăm astfel să prezentăm în toată lumea tradiția gastronomică românească. Pe parcursul celor 28 de ani am reușit să fim un exemplu pozitiv pentru producătorii români onești și de anduranță față de nedreptățile cu care ne confruntăm. Suntem printre primele societăți cu capital 100% românesc căreia i s-a acordat Titlul de Furnizor al Casei Regale a României. La nivel național suntem premiați de bănci, mass-media, primăria Topoloveni, județul Argeș.

Ne mândrim cu faptul că la nivel european am deschis drumul la Institutul Internațional de Gust și Calitate de la Bruxelles, ca firmă 100 % românească, unde am primit 2 Stele Michelin – din maxim 3-la Monde Selection, tot din Bruxelles, unde am fost medaliați cu bronz și argint pentru Dulceața fără zahăr adăugat sau aditivi, dulceață obținută conform unui brevet internațional de invenție. Faptul că în fabrica noastră nu folosim zahăr adăugat sau aditivi, în niciun produs, ne clasifică în topul celor mai bune unități de producție din industria alimentară. Am reușit astfel să avem ca scop suprem sănătatea consumatorilor”, au afirmat reprezentanții SONIMPEX TOPOLOVENI.

Magiunul de Prune Topoloveni. Un produs tradițional

Datorită acestor realizări pe plan național și internațional, MADR a înregistrat la OSIM cu numărul 1 în Registrul Național al denumirilor de origine protejată, ca produs tradițional – Magiun prune Topoloveni. Acest lucru s-a întâmplat încă din 2009.

Înregistrarea reprezintă prima etapă pentru recunoașterea la nivelul Uniunii Europene prin sistemul de calitate european al indicațiilor geografice, ca Indicaţie Geografică Protejată, din 7 aprilie 2011.

”Timp de 5 ani am fost singurii producători români din industria alimentară cu o recunoaștere europeană în sistemul de calitate, între cei 1500 producători europeni”, mai spun producătorii Magiunului de Prune Topoloveni.

Magiunul de Prune Topoloveni. Fonduri europene

Prin recunoașterea europeană, compania a accesat fonduri europene pentru promovarea în următoarele țări:

  • Norvegia
  • Elveția
  • Rusia
  • America
  • Emiratele Arabe Unite

Acum urmează promovarea în Vietnam și din nou UAE.

”Am fost plăcut surprinși de faptul că am fost protejați cu Indicaţia Geografică Protejată, în Canada și Japonia de Comisia Europeană. Recunoașterea eforturilor noastre pentru a obține protecție, atât pentru produs cât și pentru toponimul Topoloveni, au condus la realizarea unui film de 30 de secunde, video care a obținut 2.7 milioane vizualizări la nivelul Uniunii Europene”, mai spune sursa citată.

Citește și Platforma de sustenabilitate a Coty a fost actualizată