Stiri: Agricultura

Magiunul de Topoloveni sărbătorește 100 de ani

08.09.2014

Sonimpex Topoloveni, producătorul Magiunului de prune Topoloveni deschide publicului larg porţile Fabricii de magiun în cadrul unui eveniment care va celebra cei 100 de ani ai reţetei de magiun de prune. Astfel, pe  data de 11 septembrie, consumatorii sunt invitaţi să păşească alături de Sonimpex Topoloveni acest prag istoric pentru gastronomia românească. La eveniment vor participa consumatori, dar şi oficilități locale, miniştri, ambasadori, nutriţionişti şi reprezentanți ai vieţii publice locale şi centrale.

“Organizăm în fiecare an Ziua Porţilor Deschise pentru a arată că păstrăm tradiţionalitatea şi unicitatea reţetei din 1914, deşi producem după standarde moderne. Vrem să demonstrăm, încă o dată, că în era aditivilor alimentari se poate face industrie alimentară în mod transparent şi onest faţă de consumatori, cu un mare respect pentru sănătate, folosind doar ingrediente proaspete româneşti. Va aşteptăm cu drag, să sărbătorim împreună «100 de ani de tradiţie, 100 de ani de nutriţie!»”, a declarat Bibian Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

În cadrul evenimentului vor avea loc degustări ale magiunului de prune Topoloveni, spectacole de muzică şi folclor susținute de copii, concurs de şah dar şi o expoziţie de prăjituri cu vânzare,  toate pregătite de consumatori, urmând că banii strânşi din vânzarea acestora să fie donaţi unor copii aflaţi în dificultate.

Aniversarea a fost marcată de Sonimpex Topoloveni printr-o serie de evenimente lunare: degustări peste hotare, prezentarea Magiunul de prune la diferite show-uri culinare din străinătate, sprijinirea unor evenimente organizate în ţară, premierea unor copii talentaţi sau a celor care provin din familii nevoiaşe, precum şi organizarea unor campanii pentru diabetici sau pensionarii cu pensia sub 500 lei.

Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din România care beneficiază de fonduri europene pentru promovare deoarece este singurul produs care a obţinut certificatul de “Indicaţie Geografică protejată ” acordat de Uniunea E, accesând în acest sens două programe cu o perioadă de desfășurare de câte 3 ani fiecare.