Investițiile în securitatea informațiilor au devenit de foarte mult timp incredibil de importante pentru orice companie. Mulți sunt de părere că despre acest lucru trebuie să țină cont doar companiile care colectează informații delicate despre clienții lor, precum locația sau preferințele de consum. Incorect, pentru că atunci când vorbim despre securitatea datelor ne referim la un spectru mult mai larg, care pornește chiar de la detaliile propriilor angajați, se extinde către informațiile despre planurile de investiții ale companiei și felul în care acestea pot deveni publice și exemplele pot continua.
În trecut, securitatea datelor era explicată ca niște setări tehnice în sistemele utilizate intern. Odată cu trecerea timpului însă, specialiștii din toate domeniile de activitate au realizat faptul că acesta este doar primul pas. Vorbim despre decizii corecte, estimări ale riscurilor și ale impactului, dar și despre planuri concrete în cazul în care se pierd date importante și, nu în ultimul rând, despre un back-up continuu care să ofere transparență și vizibilitate datelor acumulate în timp.
Securitatea informațiilor este un adevărat factor de dezvoltare pentru companii, indiferent de domeniul de activitate. Este un adevărat pilon care stă la baza unor decizii corecte luate pe fondul unor date nealterate și la care poate avea acces doar un cerc restrâns ce analizează datele provenite în urma unei cercetări.
Un nivel corect al securității informațiilor într-o firmă nu înseamnă doar siguranța planurilor de viitor și păstrarea acestora departe de ochii competiției, ci și un nivel crescut de încredere din partea clienților, fără de care niciun business nu poate supraviețui.