ajutor de minimis

Mai mulți bani pentru beneficiarii schemei de ajutor de minimis în vederea tranziţiei către economia circulară!

Mai mulți bani pentru beneficiarii schemei de ajutor de minimis în vederea tranziţiei către economia circulară! Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a publicat spre consultare proiectul de Ordonanță pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 27/2022 privind reglementarea unor măsuri financiare prin instituirea schemei de ajutor de minimis în vederea tranziţiei către economia circulară aprobată cu completări prin Legea nr. 197/2023. Actul normativ modifică bugetul inițial aprobat, prin suplimentarea acestuia, astfel încât mai multe firme să se bucure de finanțare.

Bugetul inițial alocat schemei era echivalentul în lei al sumei de 8 milioane euro, însă, după suplimentare acesta va fi de 12,55 milioane euro. Totodată, se modifică și numărul beneficiarilor, care crește la 90.

 

Mai mulți bani pentru beneficiarii schemei de ajutor de minimis

Decizia majorării sumelor disponibile a fost luată în urma cererii crescute din partea industriei, în urma sesiunii de depunere a cererilor de finanțare lansată în luna decembrie 2022, fiind depuse 94 cereri de finanțare, din care doar 47 au primit finanțare, urmare epuizării bugetului.

Schemă ajutor de minimis pentru economia circulară are ca obiective:

  • decuplarea creșterii economice de consumul de resurse naturale prin refolosirea și reciclarea materialelor deja disponibile în piață sub formă de deșeuri.
  • prelungirea duratei de viață a produselor, creșterea gradului de reparabilitate, facilitarea reciclării materialelor componente.
  • extinderea activității de reciclare.
  • instituirea de instrumente economice de promovare a reutilizării și de stimulare a simbiozei industriale și a produselor ecologice.

 

Propunerile, sugestiile și opiniile privind proiectul de act normativ Documentul pot fi consultat pot fi trimise AICI.

 

Citește și Ajutor de minimis pentru producătorii de cartofi