Stiri: Economie

Investiții industria de apărare

Mai mulți bani pentru investițiile din industria de apărare

22.09.2022

Investiții industria de apărare. A fost aprobată Hotărârea Guvernului privind suplimentarea bugetului Ministerului Economiei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022.

Ce spune ministrul Economiei?

„Am reușit să aducem mai mulți bani pentru investițiile din industria de apărare. Prin suplimentarea bugetului Ministerului Economiei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, această Hotărâre de Guvern revitalizează acest sector deosebit de important. Ministerul Economiei gestionează un domeniu economic strategic – menit să susțină efortul țării noastre prin furnizarea de produse şi servicii pentru Forţele Sistemului Naţional de Apărare” a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Investiții industria de apărare. Bugetul alocat

Guvernul României a alocat suplimentar în bugetul Ministerului Economiei suma totală de 25.000.000 lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia sa prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022. Această sumă va asigura finanțarea activităților necesar a fi îndeplinite în perioada următoare. Totodată va asigura, ca măsură de sprijin financiar, păstrarea locurilor de muncă, menținerea în circuitul productiv a specialiștilor în domeniu și satisfacerea cerințelor Forțelor Sistemului Național de Apărare.

Angajamentele României

”Prin această decizie reușim să asigurăm toate condițiile specifice necesare pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de România prin participarea Armatei Române, cu forțe în teatrele de operații și la misiunile de menținere a păcii, alături de forțele NATO și cele ale Uniunii Europene, dar și menținerea capabilităților naționale necesare, în situații de criză sau conflict, pentru structurile de ordine publică, apărare și siguranță națională.” a concluzionat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Citeşte şi Fonduri pentru irigaţii. Măsuri de sprijin pentru reducerea cheltuielilor 

 .

.