Mâine începe festivalul „Zilele culturale ale Judeţului Sibiu”

18.09.2015

Ediția de toamnă a „Zilelor culturale ale Județului Sibiu 2015” începe, în acest weekend, la Mărginimea Sibiului. Astfel, cu această ocazie vor fi organizate evenimente speciale la Rîu Sadului, Sibiel, Săliște și Cristian.

„Iată că începe un nou sezon de toamnă al Zilelor culturale ale Județului Sibiu, un proiect de suflet al Consiliului Județean Sibiu. La fel ca și în edițiile anterioare ne propunem ca în această toamnă să aducem bucurie prin cultură și tradiție. Evenimentul debutează în Mărginimea Sibiului, locul de baștină al tradiției locale, locul în care așteptăm toți sibienii să vină și să petreacă pe muzică populară, clasică, să participe la atelierele meșteșugărești, copiii să vizioneze filmele educative. Am dorit și sper că am reușit să împăcăm toate gusturile și toate vârstele, deoarece cultura trebuie transmisă și împărtășită oricând și oricui”, spune Ioan Cindrea, Președintele Consiliului Județean Sibiu.

Conform organizatorilor, sâmbătă este ziua dedicată copiilor. La Rîu Sadului, copiii vor vedea proiecții dedicate lor, în cadrul Caravanei Astra Film, iar mai apoi actorii Teatrului Gong vor susține spectacolul „Greierele aproape faimos”.

După aceea, elevii Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu vor prezenta cum se realizează diferite obiecte de artă tradițională.

De asemenea, La Sibiel, vizitatorii vor avea parte de un tur ghidat al satului, lansări de carte, iar de la ora 16.00 va începe nunta tradițională.

În plus, Biserica Evanghelică din Cristian va găzdui de la ora 19 un concert de muzică simfonică. C

Duminică, la Rîu Sadului, va avea loc deschiderea oficială a Ediției de toamnă a „Zilelor Culturale ale Județului Sibiu”, iar Sibiel, de la ora 12:00 va începe un simpozion aniversar prilejuit de împlinirea a 250 de ani de la construirea Bisericii Sfânta Treime din Sibiel și 10 ani de la trecerea la cele veșnice a preotului Zosim Oancea — întemeietorul Muzeului de icoane pe sticlă.