Stiri: Finante

Majorarea salariilor aleşilor locali, aprobată în Parlament

26.02.2014

Propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) privind majorarea salariilor aleșilor locali a fost aprobată în Parlament. Creșterea de la 1 iulie 2014 a unor categorii de salarii din administrația publică locală, propusă de viceprim-ministrul Liviu Dragnea a primit ieri votul final al Camerei Deputaților.

Este vorba de amendamentul la OUG nr. 103/2013, înaintat Parlamentului de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Amendamentul a fost dezbătut și aprobat ieri în ședința plenului Camerei Deputaților, în cadrul votului privind proiectul de lege pentru aprobarea acestei ordonanțe.

„Salariile cresc simţitor la primarii şi viceprimarii de comune, o creştere mică la viceprimarii municipiilor de categoria a doua. La preşedinţii de consilii judeţene nu se măresc salariile. Indiferent de culoarea politică, fiecare ales local are dreptul la o salarizare decentă, pentru că, indiferent de localitate, fiecare ales are o responsabilitate mare și o legitimitate mare, dată de votul cetăţenilor. Acest amendament pe care l-am făcut prevede o reaşezare a salariilor din administraţia locală. Cred că se poate numi înfăptuirea unui act de dreptate în ceea ce priveşte aleşii locali.”, a declarat Liviu Dragnea.

Cele mai mari creșteri vor fi înregistrate la nivelul primarilor și viceprimarilor de comună, cu 44,4% până la 50,1%, iar pentru primarii și viceprimarii de oraș salariul va crește cu până la 16,6%, în timp ce pentru viceprimarii de municipiu categoria II și pentru primarii de municipiu categoria I și II cu până la 7,2%, iar pentru primarul general al municipiului București, cu 5,5%.