Stiri: Companii

Salariul mediu iunie 2021.

Câți angajați vor să ceară o majorare salarială până la finele anului 2019?

17.09.2019

Majorări salariale 2019. Nu mai puțin de jumătate dintre angajați vor să ceară o majorare salarială până la sfârșitul anului sau să își caute alt loc de muncă pe mai mulți bani. Nivelul insuficient al veniturilor este principala nemulțumire a acestora, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs.

Angajații care își caută un nou loc de muncă

Astfel, șase din zece respondenți au declarat că au în plan să își caute activ alt loc de muncă. Lor li se adaugă alți aproape 7% care iau în calcul această posibilitate.

Un sfert dintre respondenți afirmă că nu își vor căuta alt loc de muncă, însă dacă vor primi o ofertă mai bună, o vor accepta cu siguranță. Numai sub 4% dintre respondenți afirmă cu tărie că nu sunt interesați deloc de alt job, fiind mulțumiți cu cel actual.

Majorări salariale 2019. Ce măriri de salarii vor angajații români?

Chiar dacă nu vor reuși să își găsească alt job, 55% dintre respondenți au spus că au de gând să ceară o mărire salarială de cel puțin 20%. Alți 17% sunt indeciși dacă vor face acest lucru și doar 28% afirmă că nu intenționează să ceară angajatorului mai mulți bani.

Locuri de muncă în străinătate

Interesul pentru un job în străinătate rămâne ridicat, date fiind nivelurile salariale mult mai ridicate din alte țări. Doi din zece respondenți au în vedere să își caute un job inclusiv în străinătate până la finalul anului, iar 22,3% nu exclud această variantă.

Majorări salariale 2019. Pentru câți bani în plus și-ar da românii demisia?

Cei mai mulți angajați (44%) și-ar da demisia pe loc dacă ar găsi în altă parte un salariu între 500 și 1.000 de euro.

Trei din zece angajați (30%) ar renunța imediat la jobul actual pentru un salariu între 1.000 și 2.000 de euro.  12% ar schimba mâine jobul pentru un salariu care depășește 2.000 de euro.

Numai 14% dintre respondenți au afirmat că nu și-ar da demisia doar pentru bani.

Majorări salariale 2019. Atașamentul față de echipă

Principalul motiv care i-ar reține pe angajați să își schimbe jobul este că lucrează într-o echipă de care s-au atașat foarte mult (25% dintre respondenți). Pentru alți 16,8% motivul principal pentru care și-ar păstra jobul actual este că biroul e aproape de casă. Aproape tot atâția se tem să nu „cadă din lac în puț”. În plus, 12,7% sunt reținuți de faptul că în domeniul în care activează sunt puține locuri de muncă disponibile.

Studiul a fost efectuat în perioada 1 -13 septembrie 2019, pe un eșantion de 1.105 de utilizatori de internet.

Citește și HR Innovation Forum 2019 va avea loc pe 26 septembrie. Ce subiecte se vor dezbate