Majorări salariale în Sănătate

10.06.2016

Guvernul României a aprobat pe 7 iunie Ordonanța de Urgență pentru salarizarea în sistemul public, de prevederile acesteia beneficiind 650.000 de oameni. Din bugetari însă, marii câștigători sunt cei din domeniul sanitar, creșterile salariale din Sănătate aplicându-se pentru 163.000 de persoane, noile salarii intrând în vigoare începând cu data de 1 august 2016.

Pentru personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar au fost stabilite salarii de bază pe funcții, grade, trepte profesionale și gradații diferențiate pe unități clinice, unități neclinice, servicii de ambulanță și structuri de primiri urgențe, anatomie patologică și medicină legală.

Cum sistemul sanitar românesc se confruntă probleme de personal, prin această măsură se dorește să se stimuleze ocuparea posturilor în unitățile unde se constată deficit de personal, cum ar fi secțiile sau compartimentele cu paturi ATI/TI și de transport neonatal. Personalul din aceste unități va fi inclus în aria serviciilor de ambulanță și compartimentelor de primiri urgențe și vor primi salarii de bază mai mari.

În continuare, prezentăm câteva exemple de creșteri salariale din domeniul sanitar:

  • medicul primar gradația 5, are o creștere de 914 lei;
  • medicul specialist gradația 5, are o creștere de 557 lei;
  • medicul rezident anul VI-VII, are o creștere de 746 lei;
  • medicul rezident anul III, are o creștere de 294 lei;
  • medicul rezident anul I, are o creștere de 312 lei.

Cu toate acestea, gărzile efectuate în afara orelor de program de către personal medical cu pregătire superioară vor fi reglementate pe baza unui contract separat.

 

Citiți și despre: