Stiri: Companii

Majoritatea angajatorilor au dificultăţi în găsirea candidaţilor potriviţi

14.06.2016

Platforma de recrutare CarieraNouă trece la un nivel nou de eficienţă şi performanţă, prin soluţii de ultimă generaţie, care îmbunătăţesc semnificativ procesul de recrutare, cu scopul de a veni în sprijinul angajatorilor şi al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.

Astfel, nouă versiune a platformei CarieraNoua.ro introduce un sistem eficient de comunicare cu angajatorii şi una din cele mai avansate soluţii de CV parsing existente pe piaţa de recrutare.

„Soluţia de CV parsing integrată în platforma CarieraNoua oferă candidaţilor o soluţie rapidă de realizare a unui profil de candidat prin algoritmi de analiză semantică a CV-urilor şi soluţii de completarea automată cu informaţiile de care au nevoie angajatorii”, au anunţat reprezentanţii platformei de recrutare.

Parserul identifică sute de domenii de activitate (Inginerie, Construcţii, etc), mii de aptitudini ( Java, Office) sau zeci de tipuri de educaţie în peste 20 de limbi străine.

„Companiile care folosesc baza de date cu CV-uri sau candidaţii care îşi construiesc un profil online utilizează deseori cuvinte diferite care au însă aceeaşi semnificaţie. Algoritmii semantici de căutare înţeleg şi clasifică corect informaţia extrasă dintr-un document şi astfel este imbunatita nu numai funcţia de căutare, ci întregul sistem de administrare al candidaţilor”, precizează Mihail Cotarta, Coordonator Tehnic CarieraNoua.

Prin urmare, CV parser-ul CarieraNouă extrage informaţiile utile şi reduce cu aproape 90% timpul de realizare al unui profil de candidat.

Reprezentanţii platformei au mai explicat că majoritatea angajatorilor au dificultăţi în găsirea candidaţilor potriviţi, fie datorită lipsei de aplicanţi care răspund la un anunţ de angajare, fie a numărului insuficient de profesionişti care aleg să-şi completeze un profil online pe un portal de joburi.

Numărul mic de aplicaţii utile are legătură şi cu schimbarea comportamentală a utilizatorilor. O mare parte a profesioniştilor pentru care schimbarea jobului nu este urgentă sunt descurajaţi de procesul lung de completare a diverselor formulare online pentru completarea unei aplicaţii sau realizării unui profil de candidat.

Până acum utilizatorii aveau nevoie de 20-30 de minute pentru construirea unui profil de candidat. Însă, chiar şi cu un profil completat, există riscul că un un număr de candidaţi bine pregătiţi profesional, să nu fie găsiţi de angajatori dacă nu utilizează cuvinte cheie sau nu completează corect formularele online.

Corina Blezu, co-fondator a platformei CarieraNoua, consideră că valoarea unei baze de date este proporţională cu calitatea informaţiei pe care o livrează şi nu neapărat cu volumul.

„Un profil online bine completat, cu ajutorul soluţiei de parsing ajută candidaţii să fie găsiţi în funcţie de abilităţile şi cunoştinţele pe care le au şi nu datorită numărului sau concentraţiei de cuvinte cheie utilizate aşa cum se întâmplă până de curând”, continuă Corina Blezu.