Managementul Herbalife Nutrition

Schimbări în managementul Herbalife Nutrition

06.11.2019

Managementul Herbalife Nutrition. Compania anunță un plan de succesiune a managementului. Astfel, începând cu 30 martie 2020, John Agwunobi, în prezent co-președinte și Chief Health & Nutrition Officer al Herbalife, va prelua funcția de Chief Executive Officer (CEO), în timp ce John DeSimone, co-președinte și Chief Strategic Officer, va deveni Președinte Herbalife Nutrition.

Michael Johnson, care la momentul de față asigură interimatul funcției de CEO, va rămâne președinte al Consiliului de administrație al Herbalife Nutrition Ltd.

Managementul Herbalife Nutrition. John Agwunobi

Dr. John Agwunobi s-a alăturat companiei Herbalife Nutrition în calitate de Chief Health & Nutrition Officer în anul 2016. El a fost numit co-președinte în 2018. În timpul mandatului său, angajamentul lui pentru inovație, calitate și nutriție realizată pe baze științifice a permis Herbalife Nutrition să-și construiască reputația de primă companie globală in domeniul nutriției.

John Agwunobi a condus, de asemenea, eforturile companiei în extinderea portofoliului de produse și consolidarea relațiilor cu distribuitorii și clienții pentru a aduce în atenție o nutriție mai bună, un stil de viață sănătos și oportunitatea dezvoltării unor afaceri antreprenoriale pentru oamenii din întreaga lume.

O experiență bogată

El deține o experiență bogată atât din sectorul public, cât și din cel privat. În perioada 2005-2007, a ocupat funcția de secretar adjunct al Sănătății pentru Departamentul de Sănătate și Servicii Sociale din SUA. În timpul mandatului său, acesta a fost responsabil pentru prevenirea bolilor și promovarea sănătății. A supravegheat, de asemenea, Centrele pentru Controlul Bolilor, Institutele Naționale de Sănătate, Administrația pentru Alimente și Medicamente și numeroase alte centre și programe de sănătate publică. În sectorul privat, Agwunobi a ocupat funcția de vicepreședinte senior și președinte al Sănătății și Wellness pentru Walmart în Statele Unite.

Dr. Agwunobi are un master în sănătate publică la Universitatea Johns Hopkins și un master în administrarea afacerilor la Universitatea Georgetown. Dr. Agwunobi și-a terminat rezidențiatul în pediatrie la Universitatea Howard și este în prezent medic autorizat în Florida și Maryland.

Managementul Herbalife Nutrition. John DeSimone

John DeSimone s-a alăturat Herbalife Nutrition în 2007 în funcția de Vicepreședinte Senior, Finanțe. Apoi a ocupat funcția de Chief Financial Officer timp de opt ani, înainte de a fi numit co-președinte și director strategic în 2018.

În calitate de director financiar, acesta a avut responsabilități la nivel global. El a coordonat toate departamentele financiare, inclusiv:

  • contabilitatea
  • impozitul
  • trezoreria
  • planificarea strategică
  • relațiile cu investitorii
  • conducerea grupurilor de conformitate și perspective ale companiei.

În cel mai recent rol al său, el a coordonat conducerea regională a companiei, responsabilă cu dezvoltarea activității în domeniul nutriției și creșterea performanței companiei în peste 94 de țări de pe glob.

John DeSimone deține peste 25 de ani de experiență în sectorul finanțelor corporative. Înainte de a se alătura companiei Herbalife Nutrition, el a ocupat funcția de Controller, Vice president of Finance & Chief Financial Officer al Rexall Sundown, Inc.- producător multinațional de suplimente nutritive și produse de nutriție sportivă. DeSimone se află în Consiliul de Administrație al Centrului Științific din California, care oferă suport pentru expoziții și programe de educație.

Managementul Herbalife Nutrition. Ce spune CEO-ul companiei?

„Impulsul pe care l-am construit în cadrul companiei pe tot parcursul anului 2019 a continuat în trimestrul al treilea, cu rezultate record. Credem că acest impuls va continua și în viitor prin numirea lui John Agwunobi în funcția de CEO și a lui John DeSimone ca președinte, începând din luna martie a anului viitor. Avem încredere că experiența unică a dr. Agwunobi și cunoștințele extraordinare ale lui John DeSimone despre afacerea noastră vor contribui la formarea unei echipe de excepție și vor consolida succesul Herbalife Nutrition la un nivel superior”, a declarat Michael Johnson, actualul Președinte și CEO Herbalife Nutrition.

Managementul Herbalife Nutrition. Rezultate financiare

În trimestrul al treilea din acest an, vânzările nete raportate au fost de 1,2 miliarde USD în creștere cu 0,1% față de aceeași perioadă a anului trecut. Excluzând China, vânzările nete au crescut cu 6,1% față de perioada anterioară a anului.

Citește și Un nou brand de produse de carne de pui, lansat în România!

 

 

Citiți și despre: