Programele de training bazate pe simulări de afaceri trezesc interesul din ce în ce mai mult managerilor de HR, o mare parte dintre aceştia (55%) intenţionează, în următorul an, să organizeze astfel de programe, potrivi studiului “Apetența managerilor de resurse umane pentru simulările de afaceri”, realizat de Acceder.
Acestă decizie vine în condiţiile în care practicienii de resurse umane consideră simulările de afaceri o soluție mai ales pentru middle (52%) și top management (28%).
Studiul mai arată că principalele criterii în alegerea unui program de simulări de afaceri sunt reprezentate de eficacitatea programului dovedită științific prin statistici (43%) și facilitarea de către un trainer cu experiență în top management (40%). În plus, prețul accesibil (8%) și recunoașterea internațională a programului (3%) sunt criterii mai puțin importante.
De asemenea, directorii și managerii de resurse umane din România sunt de părere că simulările de afaceri trebuie să răspundă la două nevoi principale. În primul rând metodologia trebuie să fie bazată pe învățare experiențială și feedback în timp real (55%), iar, în al doilea rând, simularea studiilor de caz să fie bazată pe realitățile și provocările companiei (37%).
Cu toate acestea, din eșantionul chestionat, doar un sfert dintre respondenți au implementat simulări de afaceri în companie, 40% au participat la programe de simulări de afaceri, iar peste 80% consideră simulările de afaceri sunt mai eficiente (45%) și mult mai eficiente (39%) decât programele clasice de training.
Studiul Acceder a fost realizat în luna septembrie a acestui an, pe un eșantion de 33 de respondenți, directori și manageri de resurse umane din companii naționale și multinaționale.