Managerii şi antreprenorii locali sunt optimişti în ceea ce priveşte evoluţia economică

30.03.2016

Managerii şi antreprenorii locali sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte evoluţia economiei din acest an. Astfel, Barometrul mediului de afaceri din Iași și județele învecinate realizat de către Doingbusiness.ro și EY România, în cadrul evenimentului BUSINESS to more BUSINESS, arată o încredere fără precedent în evoluția pozitivă a economiei în 2016.

Conform raportului, 26% dintre cei intervievați cred că afacerile lor vor înregistra creșteri cuprinse între 10% și 20% în 2016 față de 2015, 15% dintre repondenți apreciază că volumul lor de afaceri va fi mai mare cu peste 20% anul acesta și doar 8% dintre cei intervievați văd o contracție a afacerilor în 2016. 52% dintre repondenții ieșeni văd o creștere iminentă a numărului de angajați, ca nevoie obiectivă generată de o economie în creștere.

,,Pentru că de mai mulți ani aducem la Iași consultanța fiscală, instrumentele de optimizare inteligentă a afacerilor, absorbția eficientă a fondurilor europene, cele mai noi tehnici de vânzări și veritabile rețete de dezvoltare personală a managerilor, am fost în măsură să observăm cu bucurie în 2016 o sofisticare a mediului de afaceri local, care a devenit mai pretențios, dar mai ales, am generat o interacțiune fără precedent între speakerii invitați de noi și audiența care ne-a onorat cu prezența la BUSINESS to more BUSINESS. Acest lucru ne mulțumește pe deplin’’, a declarat Dumitru Ion CEO doingbusiness.ro.

Conferinţa a fost moderată de către jurnalistul economic Radu Soviani, iar interacțiunea audienței cu speakerii a fost asigurată în cadrul sesiunii de consultanță fiscală, financiară și management performant de către Arcadie Parfenie, Tax Senior Manager, EY Romania, Dr. Victor Voicu, Managementul Produsului Core Segment Business, Telekom Romania, Cati Stoican – Director General Adjunct, Safety Broker, Ana Crăciun – Services Sales Team Coordinator în cadrul Coface, Alina Dobrescu – Manager Portofoliu Corporate, Reteaua de sănătate REGINA MARIA și Roxana Mircea – Managing Partner REI Finance Advisors,

De asemenea, transformarea digitală și schimbarea comportamentului consumatorilor au fost analizate pe larg de Marius Hărătău – Sales and Marketing Manager, Quartz Matrix (partener Microsoft), Dumitru Ion – CEO, Kompass România și de Elena Badea, Marketing Director, EY Romania, care a susținut în plus și un atelier de succes dedicat limbajului trupului în afaceri.

Evenimentul de la Iași a fost organizat după debutul seriei de evenimente Business to MORE Business, care a avut loc la Brașov, în data de 10 martie 2016.

Proiectul continua cu evenimentele din Ploiești (14 aprilie), București (18 mai), Sibiu (26 mai), Constanța (16 iunie), Cluj-Napoca (13 octombrie), Galați (10 noiembrie), Oradea (24 noiembrie), Timișoara (decembrie).

Totodată, în octombrie 2016, la București, Doingbusiness.ro organizează CEO Conference.

 

 

Citiți și despre: