FMCG

manoil trans

Manoil Trans, servicii de calitate incontestabilă

01.08.2021

Compania intenționează să aducă noi produse în portofoliu și urmărește consolidarea relațiilor comerciale cu clienții existenți. Manoil Trans, companie ce are ca domeniu de activitate distribuția de produse alcoolice, răcoritoare și alimentare, este reprezentant pentru importante companii din domeniul FMCG, în principal pe raza județului Dâmbovița. Perioada 2017-2021 a fost o perioadă cu multe provocări pentru Manoil Trans, însă, cu toate aceste dificultăți, compania a reușit să își atingă obiectivele strategice, să mențină relațiile de colaborare cu clienții și furnizorii, să crească cifra de afaceri într-un ritm constant și să își atingă targeturile volumetrice, atât pe parte de Sell-in, cât și pe parte de Sell-out.

Anul 2020 a venit cu o provocare nouă, pandemia de Coronavirus, care a avut un impact asupra cifrei de afaceri a companiei, înregistrându-se o scădere de 5% raportată la anul anterior. Cu toate acestea, printr-un management eficient al costurilor și prin optimizarea mix-ului de produse distribuite în fiecare locație, Manoil Trans a reușit să mențină același nivel de profitabilitate ca în 2019.

Pentru 2021, compania are obiective ambițioase, previzionând o depășire cu 10% a cifrelor din 2020

„Societatea MANOIL Trans a pornit la drum cu un set de valori bine stabilite, printre care se numără respectul pentru client, disponibilitatea și accesibilitatea și, nu în ultimul rând, o comunicare foarte bună, bazată pe atitudine proactivă și suportul tehnic pe care îl pune la dispoziția clienților. Respectarea acestor valori ne-a ajutat să câștigăm o poziție bună în piață, pe segmentul în care activăm și în zona noastră de distribuție”, ne-a declarat Florin Lopătaru, Director General Manoil Trans.

Investiții în flotă și capacitatea de depozitare

Pentru Manoil Trans, creșterea capacității de transport este corelată cu creșterea capacității de depozitare, strâns legată, la rândul ei, de creșterea vânzărilor. Ca urmare, din 2017 și până în prezent compania a achiziționat un camion Iveco de 18 t, 2 dubițe Iveco de 3,5 t și 2 motostivuitoare de 3,5 t. Totodată, pentru susținerea echipei de vânzări, interfața principală în relația cu clientul, societatea va achiziționa în acest an 30 de autovehicule marca Citroen.

Pentru dezvoltarea capacității de depozitare, Manoil Trans are în plan construirea unui depozit nou, însă până la finalizarea acestuia a optat pentru închirierea unui spațiu suplimentar de depozitare în suprafață de 1.000 mp.

Pentru susținerea echipei de vânzări, interfața principală în relația cu clientul, societatea va achiziționa în acest an 30 de autovehicule marca Citroen

În prezent, Manoil Trans acoperă toată raza județului Dâmbovița, compania orientându-se către îmbunătățirea relației cu clienții deja existenți, Manoil Trans aflându-se, în momentul de față, în relații comerciale cu peste 2.000 de clienți.

Planuri pentru viitor

Strategia Manoil Trans pentru următoarea perioadă include finalizarea depozitului nou. Lucrarea este momentan în stadiu de proiectare și autorizare, în condițiile în care, după 3 ani, s-a reușit doar să se finalizeze P.U.Z.-ul, acesta fiind și motivul principal pentru care s-a întârziat cu realizarea investiției.

De asemenea, societatea intenționează să aducă noi produse în portofoliu și urmărește consolidarea relațiilor comerciale cu clienții, astfel încât să le poată oferi serviciile de care au nevoie, atunci când au nevoie.

Manoil TRANS își propune, alături de colaboratorii săi, să dezvolte relații de lungă durată bazate pe încredere și comunicare

„În prezent, rețeaua de parteneri a companiei este una stabilă, în condițiile în care se pune un accent deosebit pe realizarea parteneriatelor de lungă durată, iar furnizorii cei mai importanți, cei care au cea mai mare pondere în realizarea cifrei de afaceri, au rămas aceiași. Alături de aceștia am reușit să aducem în portofoliul nostru producători noi de vinuri, cum ar fi Purcari și Aurelia Vișinescu”, menționează Dl. Florin Lopătaru.

O echipă unită și motivată

În prezent, compania are un număr de 165 de angajați care se bucură de salarii motivante și bonusuri de performanță. Pe lângă aceste beneficii, compania oferă cursuri de pregătire profesională și activități de team building, iar pe viitor Manoil Trans plănuiește să includă în lista acestor beneficii și asigurări de sănătate.

Având în centrul preocupărilor sale clienții și angajații, societatea a investit recent în flota de mașini pentru agenții de vânzări, achiziționând 30 de autoturisme care vor sosi la Manoil Trans până la finalul lunii august. De asemenea, în planul noului depozit, societatea a prevăzut o sală de mese și o sală de activități sportive (forță, tenis de masă și biliard). Astfel, se poate afirma că echipa Manoil Trans este una unită și stabilă, grație eforturilor depuse de managementul societății de a crea un mediu de lucru motivant, dar stabil pentru fiecare dintre membrii echipei.

Pe viitor, Manoil Trans plănuiește să ofere angajaților săi, pe lângă salarii motivante și bonusuri de performanță, cursuri de pregătire, activități de team-building și asigurări de sănătate

Manoil Trans este un loc care oferă angajaților reale oportunități de dezvoltare, încurajându-i să aibă spirit întreprinzător și să își asume responsabilități. Manoil Trans înseamnă mai mult decât o companie, fiind un drum spre succes!

„Ne putem mândri că avem lângă noi oameni cu care am pus bazele aceste companii în urmă cu 27 de ani. În momentul în care dorim să aducem un om nou în această echipă, urmărim ca acesta să aibă calități comune cu noi. Seriozitatea, capacitatea de lucru în echipă, dar și dorința permanentă de dezvoltare sunt câteva din calitățile de care ținem cont de fiecare dată la un candidat”, afirmă Directorul General.

Implicarea în comunitate

Pentru Manoil Trans, educația este esențială într-o societate, din moment ce fără educație nu se poate crea sau spera la un viitor mai bun. Această credință a determinat implicarea în proiecte de colaborare cu instituții locale de învățământ cum ar fi Colegiul Economic Ion Ghica sau Universitatea Valahia. Proiectele au vizat dezvoltarea abilităților practice în cazul elevilor de liceu și schimburi de experiență cu studenții în cadrul programului „Viitor Antreprenor”.

Manoil Trans a manifestat, de asemenea, deschidere în a susține prin sponsorizări elevi și sportivi cu rezultate excepționale în domeniile lor de activitate, precum și cazuri sociale.

În ultima perioadă marcată de recenta pandemie de coronavirus, compania și-a îndreptat atenția către comunitatea medicală, susținând spitalele locale și aducându-și contribuția așa cum a considerat de cuviință

„În timpul pandemiei de Coronavirus ne-am îndreptat atenția și către susținerea spitalelor locale. Am sponsorizat achiziția unui aparat de ventilație mecanică pentru secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Dâmbovița și achiziția unui aparat EKG pentru Spitalul Orășenesc Pucioasa”, detaliază Dl. Lopătaru.

Chiar dacă în 2020 compania a înregistrat o scădere de 5% a cifrei de afaceri raportat la nivelul din 2019, nivelul de profitabilitate realizat de companie nu a fost afectat. Pentru 2021 există o doză mai mare de optimism, managementul estimând o creștere cu 10% a cifrelor din 2020.

Mai mult decât atât, pentru realizarea acestui obiectiv, Manoil Trans își propune să rămână pe mai departe aproape de clienți și furnizori, oferind servicii de aceeași calitate incontestabilă ca și până acum.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/manoil-trans-de-10-ani-in-topul-distribuitorilor-din-dambovita/