Stiri: Sanatate

MApN

MApN susține campania de donare de sânge pentru victimele exploziilor de la Crevedia

29.08.2023

Sistemul medical al MApN susține campania publică desfășurată pentru donarea de sânge în sprijinul victimelor exploziilor de la Crevedia. Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat pe 27 august, deschiderea Centrului de Transfuzie Sanguină col. prof. dr. „Nicolae Nestorescu”. Centrul a fost deschis începând cu ora 12.00, iar pe 28 august, Centrul a fost deschis începând cu ora 07.00.

De asemenea, din dispoziția Direcției medicale a MApN, Centrul a transmis reprezentanților DSU dozele de sânge și derivatele acestuia aflate în stocuri, ca urmare a colectelor mobile desfășurate în cursul săptămânii trecute, fiind în măsură să asigure, la nevoie, necesarul de sânge pentru victimele rezultate în urma exploziilor de la Crevedia.

MApN susține campania de donare de sânge

Menționăm că nevoia de sânge și componente sanguine este permanentă! Pacienții afectați de explozii vor avea nevoie de sânge pentru o perioadă îndelungată. Acest lucru impune eșalonarea în timp a activităților de donare.

„Mulțumim donatorilor și le recomandăm să se programeze online, accesând https://ctsprogramari.mapn.ro/public/ sau telefonic, apelând numerele 021.319.30.51 – 60, pentru a stabili ziua și intervalul orar în care să se prezinte la sediul Centrului din str. Mircea Vulcănescu nr. 88, sectorul 1”.

Programarea este necesară pentru a evita aglomerarea liniilor de recoltare și a permite procesarea și testarea în condiții optime a cantităților de sânge donat. Condițiile de îndeplinit de către donatori sunt accesibile pe site-ul Centrului: https://cts.mapn.ro/pages/informatii-donatori.

Dăruiți viață cu fiecare picătură de sânge pe care o donați!

 

Citește și Rezultate BAC 2023 sesiunea de toamnă: Rata de promovare este de doar 29,8%