Maratonul Terry Fox, organizat de Școala Internațională Americană din București

Cea de 15-a ediție a Maratonului Speranței Terry Fox va avea loc în București pe data de 5 septembrie anul curent. Evenimentul este organizat de Școala Internațională Americană din București și va avea un
traseu de 5 kilometri.

Evenimentul sportiv are un rol caritabil obiectivul acestuia fiind atragerea sprijinului în vederea cercetării medicale din domeniul cancerului. La maraton vor participa elevi din cadrul Școlii Internaționale Americane din București, cadre didactice și părinți. Startul maratonului va fi efectuat pe 5 septembrie în jurul orei 10.00 de la sediul școlii aflată pe Bulevardul Pipera din Capitală.

Aproximativ 1000 de participanți se implică într-un mod constructiv cu energia, timpul și ideile lor pentru a atrage cât mai multe fonduri la cauza maratonului. Timp de 14 ani au fost strânși peste 170.000 de euro, bani care au fost folosiți pentru sprijinirea luptei împotriva cancerului în România. Sumele acumulate au fost donate către diverse unități spitalicești din București.

„Este pentru mine al doilea maraton Terry Fox și susțin această actiune din toată inima. Este o ocazie unică pentru comunitatea AISB și cea internațională din București de a se alătura pentru a marca o diferență în comunitate”, a spus dr. Robert Brindley, directorul Școlii Internaționale Americane din București.

Maratonul Terry Fox se organizează la nivel mondial iar participanții care se implică în acest eveniment au ocazia să se alăture luptei împotriva cancerului sprijinind cercetarea medicală în acest domeniu pentru găsirea unor tratamente inovatoare de combatere a acestei maladii.

Maratonul se organizează în cinstea lui Terry Fox, un adolescent canadian diagnosticat cu cancer osos la piciorul drept. Pentru că a vrut să ajute la lupta împotriva cancerului acesta a pornit, în anul 1977, într-o călătorie de traversare a Canadei pentru a strânge fonduri de cercetare în domeniul combaterii maladiei. Gestul lui a luat amploare iar așa s-a născut Maratonul Speranței Terry Fox.