Stiri: Sanatate

Doze de vaccin Pfizer

Maratonul vaccinării octombrie 2021: Lista centrelor disponibile

21.10.2021

Maratonul vaccinării octombrie 2021. În perioada 22-25 octombrie, Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Colegiul Medicilor din Municipiul București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii organizează o amplă acțiune de vaccinare în şase centre din București.

Maratonul vaccinării octombrie 2021: Centre deschise

Începând de vineri, 22 octombrie, ora 8:00, toate cele patru tipuri de vaccin sunt disponibile populației, prin intermediul a 49 fluxuri de vaccinare deschise în centrele următoare:

  • Sector 1: RomExpo (B-dul Mărășești 65-67) – 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3 Janssen);
  • Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) – 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen, 1 AstraZeneca);
  • Sector3: Biblioteca Națională* (start 16:00) (B-dul Unirii, nr.22) – 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen)
  • Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) – 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);
  • Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) – 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);
  • Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) – 4 fluxuri (2 Pfizer, 2 Janssen).

Pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului de vaccinare, cu sprijinul UMF „Carol Davila” București, instituție de prestigiu, cu experiență în pregătirea specialiștilor din domeniul sănătății, necesarul de personal din cele şase centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenți la medicină militară.

Beneficiile şi importanţa vaccinării anti-COVID-19

Evenimentul este menit să promoveze beneficiile și importanța vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga țară și poate constitui un punct de pornire pentru acțiuni similare la nivel național.

Programul centrelor de vaccinare va fi non-stop. Evenimentul se încheie luni la ora 08:00.

La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster.

Procesul de vaccinare pentru persoanele planificate în aceste zile prin intermediul platformei electronice se va desfășura în regim normal, conform programărilor deja existente.

Citeşte şi Vaccinarea elevilor 2021. Anunţul făcut de Comitetul Național de Vaccinare împotriva COVID-19