Stiri: Companii

Marca Topoloveni

Marca Topoloveni, înregistrată la OSIM

11.08.2020

Marca Topoloveni. Sonimpex a anunţat că a înregistrat la OSIM marca Topoloveni, pentru mai multe categorii de produse, precum magiunuri, dulceţuri, zacuşte, bulion, sarmale, produse de patiserie şi cofetărie care conţin magiunuri sau dulceţuri, precum şi pentru o listă lungă de legume şi fructe proaspete.

Marca Topoloveni. Durata de protecţie este de 10 ani

Certificatul de înregistrare a fost eliberat de către OSIM la 5 august 2020. Durata de protecţie a mărcii este de 10 ani de la data depozitului sau data solicitării (26 iulie 2019), cu posibilitate de reînnoire.

Topoloveni a devenit marcă înregistrată la OSIM datorită notorietăţii.

Marca Topoloveni. Certificare europeană

În 2011, magiunul din prune Topoloveni a primit din partea Uniunii Europene certificarea de Indicaţie Geografică Protejată (IGP). Sonimpex a fost primul producător din industria alimentară din România care a obţinut această formă de protecţie a unui produs. O unicitate în plus a Indicaţiei Geografice Protejate pentru magiunul din prune Topoloveni este că, dintre cele aproximativ 1500 de certificări de calitate oferite de Uniunea Europeană, este singurul IGP care a fost acordat unui producător individual şi nu unui Grup.

Un demers pentru protecţia brandului

Înregistrarea mărcii este un demers suplimentar al Sonimpex Topoloveni de protecţie a brand-ului.

“Din păcate, notorietatea toponimului Topoloveni, construită de către Sonimpex, a fost exploatată de către concurenţă, prin simpla şi ilegala utilizare a toponimului pe etichetele proprii. Tot din păcate, de data aceasta pentru consumator, concurenţa a preluat doar un nume, fără a copia şi calitatea produselor Sonimpex. Rezultatul a fost inducerea în eroare şi înşelarea aşteptărilor cumpărătorilor. Indicaţia Geografică Protejată şi renumele mărcii au fost pentru noi mai curând nişte motive de satisfacţie profesională. Cât despre protecţia brand-ului în România, singura entitate care a depus eforturi pentru protejarea mărcii şi respectarea legii am fost noi înşine”, a declarat Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

Citeşte şi Titluri de stat Fidelis. Anunţ important făcut de Ministerul de Finanţe