Stiri: Finante

Marfin Bank majorare capital

Marfin Bank îşi majorează capitalul social

03.10.2018

Marfin Bank îşi majorează capitalul social. Anunţul a fost făcut de grupul Vardinogiannis, unul dintre cele mai solide și bine capitalizate conglomerate de afaceri din Europa. Majorarea de capital se ridică la 30 milioane euro.

Grupul a precizat că a finalizat procesul de majorare a capitalului social al Marfin Bank, injecția de capital având drept scop sprijinirea creșterii băncii pe piața din România.

De asemenea, Marfin Bank a reuşit să încheie restituirea, în totalitate, a împrumutului subordonat către Bank of Cyprus, în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naționale a României.

Marfin Bank majorare capital: Capitalizarea şi solvabilitatea băncii

Banca devine una dintre cele mai solide și bine capitalizate instituţii financiare din ţara noastră. În plus, Marfin Bank are o lichiditate și solvabilitate puternică.

Banca deţine o ofertă competitivă de produse și servicii financiare. Marfin Bank se adresează atât persoanelor fizice, cât și celor juridice.

Marfin Bank majorare capital: Ce spun reprezentanţii Vardinogiannis ?

Conducerea grupului Vardinogiannis afirmă că Marfin Bank îşi va consolida prezența în ţara noastră în mod sustenabil, contribuind la dezvoltarea economică a României.

“Credem în potențialul pieței locale și suntem determinați să ne consolidăm prezența în România în mod sustenabil, pentru a putea deservi cât mai bine interesele clienților noștri existenți și potențiali, dar și pentru a contribui la dezvoltarea economiei locale. Majorarea capitalului social al Marfin Bank este o dovadă a strategiei de investiții pe termen lung în România a Grupului Vardinogiannis”, a declarat Georgios Taniskidis, reprezentantul Grupului Vardinogiannis în România.

Marfin Bank majorare capital: Active de 2 miliarde lei

Având o tradiție de peste 20 de ani în România, Marfin Bank deţine 30 de sucursale. Volumul activelor se ridică la aproximativ 2 miliarde lei.

Anul trecut, Marfin Bank a raportat un profit net de 5,7 milioane lei.

Citeşte şi FM Logistic România are un nou director. Cine va prelua această funcţie?