Constructii

Marsitar Com

MARISTAR COM dezvoltă noi proiecte rezidențiale și de infrastructură

01.11.2023

Grădinile MRS Residence, cel mai nou proiect pe care îl va dezvolta compania, va edifica 1.000 de unități locative în zona de nord a orașului Ploiești. MARISTAR COM, compania care oferă soluții pentru proiecte  industriale și de infrastructură, trece în acest moment printr-un proces de digitalizare și transformare managerială, de actualizare a certificărilor ISO, fiind implicată totodată într-un proces de structurare corporativă. Pentru a-și putea evalua corect activitatea, compania a dezvoltat recent și un departament de audit intern, în condițiile în care echipa se mărește constant, fiind derulate sesiuni de recrutare de personal calificat, atât pe plan intern, cât și extern.

În ultima perioadă, MARISTAR COM a demarat proiecte noi în domeniul de infrastructură edilitară, având în momentul de față semnate lucrări de extindere de rețele de canalizare și alimentare cu apă cu o valoare de aproximativ 50 de milioane de euro. Totodată, a fost demarat și proiectul MRS Residence COUNTRY, un proiect structurat pe 3 etape, dintre care primele două au fost deja predate clienților. Etapa întâi prevede construcția a 74 de case, iar etapa a doua include un bloc P+ 3E, spații comerciale și 27 de unități locative.

MARISTAR COM a demarat proiecte noi în domeniul de infrastructură edilitară, având în momentul de față semnate lucrări de extindere de rețele de canalizare și alimentare cu apă cu o valoare de aproximativ 50 de milioane de euro

Proiecte noi marca MARISTAR COM

„Grădinile MRS Residence, cel mai nou proiect rezidențial pe care îl va dezvolta MARISTAR COM, reprezintă o investiție de 120 de milioane de euro. MRS Residence va construi în zona de nord a Ploieștiului un cartier cu 85% din suprafață verde. Proiectul imobiliar se va desfășura pe un teren de 6,5 hectare, în vecinătatea MRS Residence SMART, un alt cartier construit de compania noastră. Suntem în plin proces de promovare și vânzare a proiectului, care va deveni etalon pentru MRS Residence – ansamblul MRS Residence GRĂDINILE, viitorul plămân verde al orașului. Aproximativ 1.000 de unități locative vor fi edificate în zona de nord a orașului Ploiești. Proiectul este în stadiul final de autorizare și planificare, urmând a se începe efectiv execuția lucrărilor la 1 decembrie 2023. De asemenea, trebuie să menționăm că este un proiect etapizat, întrucât urmărim atent evoluția pieței rezidențiale”, ne-a declarat domnul George Vlasie, Director General MARISTAR COM.umwelt

O suprafață generoasă destinată spațiilor verzi

Un aspect important de menționat în cazul noului proiect – Grădinile MRS Residence, este acela că, datorită soluției ingenioase de construire a unei parcări subterane de aproximativ 42.000 de mp, 85% din suprafața cartierului va fi destinată în principal spațiilor verzi. Proiectul se află într-o fază avansată de obținere a autorizațiilor necesare începerii lucrărilor de construire.

Așa cum spune și numele, Grădinile MRS Residence vor avea, mai degrabă, aspectul unui parc de 6,5 hectare, populat cu specii de plante și copaci dintre cele mai diverse. Probabil că va fi primul cartier din Ploiești în care aleile pietonale vor fi mai numeroase decât străzile.

Grădinile MRS Residence va avea aspectul unui parc de 6,5 hectare, populat cu specii de plante și copaci dintre cele mai diverse

Proiectele MARISTAR COM respectă cerințele nZEB

MARISTAR COM se interesează continuu cu privire la normele valabile în construcțiile rezidențiale, iar noile sale proiecte se supun cerințelor NZEB, asigurând viitorilor proprietari un cămin sustenabil din punct de vedere energetic și durabil din punct de vedere ecologic, protejând în același timp mediul înconjurător.

„Tocmai pentru că trăim vremuri atât de complicate, cartierul este proiectat pe principiul punerii în prim plan a ideilor, conceptelor, de familie, sănătate, fericire. În acest sens, am încercat să gândim cât mai neconvențional, să eliminăm cât mai mult factorii de stres și poluare și să oferim proprietarilor siguranță și confort, precizează reprezentantul MARISTAR COM.

În proiectele sale, MARISTAR COM urmărește evoluția celor 3 piloni definitorii – timpul de execuție, calitatea execuției și bugetul execuției. Compania și-a setat o serie de criterii clare de performanță și evaluare a personalului, care se aplică anual sau periodic, ori de câte ori este necesar. În acest sens, de mare ajutor este și departamentul de audit, recent înființat, dar și departamentul operațional, care urmărește respectarea procedurilor interne și armonizarea cu practicile la standardele din industrie și din piață.

Compania și-a setat o serie de criterii clare de performanță și evaluare a personalului, care se aplică anual sau periodic, ori de câte ori este necesarMecanpetrol

Investiții în echipamente și resursa umană

MARISTAR COM a demarat, de asemenea, Proiectul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Dâmbovița, CL-16 „Înființarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Răcari, Lungulețu, Produlești, Braniștea, Conțești”, iar beneficiarii sunt locuitorii din 52 de localități dâmbovițene.

Ca și până acum, compania investește constant în utilaje şi echipamente de mare productivitate şi conforme cu normele UE, cum ar fi utilajele de așternere asfalt pentru partea de terasamente și lucrări de asfalt. MARISTAR COM este în permanentă legătură cu furnizorii, primind constant de la aceștia informații și training privind materialele și tehnologiile noi în construcții, fiind, în același timp, interesată să își actualizeze tehnologiile de execuție și, prin urmare, în căutare de consultanță specializată.

În plus, pentru a rămâne în topul preferințelor clienților și partenerilor, MARISTAR COM acordă o importanță majoră pregătirii echipei. Angajații companiei beneficiază constant de traininguri și de cursuri de specializare în funcție de necesități. În acest fel, specialiștii din cadrul MARISTAR își desfășoară activitatea sub guvernanța normativelor în vigoare, având printre obiective însușirea actualizărilor din industrie.

Pentru a rămâne în topul preferințelor clienților și partenerilor, MARISTAR COM acordă o importanță majoră pregătirii echipei

„Ne dorim să fim în trendul vremurilor actuale, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punctul de vedere al cerințelor de mediu. O altă componentă a investițiilor este flota auto pe care o înnoim constant și o adaptăm pe măsura personalului angajat”, afirmă dl. George Vlasie.

O companie aproape de comunitate

MARISTAR COM a fost premiată cu Locul 1 în Top Profit România 2022, topul pentru întreprinderi cu capital românesc, județul Dâmbovița, Diplomă de Excelență și Locul 24 în Top 100 Antreprenori Generali în Construcții, anul 2022.

Referindu-se la proiectele de responsabilitate socială, reprezentanții companiei amintesc de concertul caritabil organizat în data de 16 iunie 2023, pe stadionul Ilie Oană, în parteneriat cu Fundația Metropolis, prin programul Spitale Publice din Bani Privați, unde au fost prezenți peste 10.000 de oameni.

„Am regăsit un ecou în comunitatea din Ploiești și companiile care își dezvoltă activitatea pe plan local pentru a strânge din vânzarea biletelor suma necesară construcției unei noi secții de primiri urgențe a spitalului de Pediatrie din Ploiești. Am făcut pași importanți în această direcție, întrucât s-a eliberat Certificatul de Urbanism, s-a semnat contractul pentru întocmire a studiului de fezabilitate, termenul pentru finalizarea documentației tehnice fiind 10.04.2024. Următoarea fază presupune obținerea Autorizației de Construire și contractarea firmei de construcții ce va executa extinderea”, mai spune dl. George Vlasie.

MARISTAR a fost premiată cu Locul 1 în Top Profit România 2022, topul pentru întreprinderi cu capital românesc, județul Dâmbovița, Diplomă de Excelență și Locul 24 în Top 100 Antreprenori Generali în Construcții, anul 2022

MARISTAR pune un accent deosebit în cadrul proiectelor rezidențiale dezvoltate pe creșterea calității vieții, iar spațiile verzi generoase sunt deja o caracteristică a proiectelor MRS Residence. Acesta este motivul pentru care compania desfășoară periodic campanii de plantare și reușește cu succes să implice chiar și proprietarii, școlile sau grădinițele amplasate în apropierea proiectelor sale. Până în prezent, au fost desfășurate două astfel de acțiuni de plantare în Ploiești.

O creștere de 20% pentru anul în curs

În România, piaţa imobiliară s-a confruntat cu numeroase provocări din anul 2021 până în 2023, respectiv creşterea preţurilor, inflaţia, războiul din Ucraina şi noile condiții de creditare ale băncilor, care influenţează atât puterea de cumpărare a cetăţenilor, cât şi oportunităţile de investiţii. Deși anul 2023 a început cu o reticență în rândul celor interesați de achiziția unei locuințe, deținătorii de cash au identificat oportunități de achiziție, iar acest segment reprezintă peste 50% din piață imobiliară.

„Cu toate că anul 2022 a fost o adevărată provocare pe piața de profil, acesta ne-a adus o creștere de 12% față de anul 2021, iar în 2023 estimăm o creștere de până la 20%, ca rezultat al dezvoltării constante în utilaje și personal”, apreciază, în încheiere, domnul George Vlasie, Director General MARISTAR COM.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/quadratum-architecture-excelenta-in-fiecare-proiect-abordat/