Compania, recomandată de termenul scurt de predare a lucrărilor, este implicată în proiecte ample. Înființată în anul 2007 ca o afacere de familie, Maristar COM a debutat inițial în sfera construcțiilor de infrastructură, ulterior compania extinzându-și activitatea și în zona construcțiilor industriale de mare amploare și a celor rezidențiale.
„Începând cu 2016 am făcut o incursiune și în domeniul construcțiilor rezidențiale. A fost un pas firesc în dezvoltarea afacerii noastre, care a adus cu sine și depășirea pragului de 70.000.000 lei cifră de afaceri”, ne-a declarat George Vlasie, directorul general al Maristar COM.
Proiectele de referință ale companiei
Maristar COM își desfășoară activitatea pe trei paliere: construcții industriale – săpături manuale și mecanizate, confecționare și montare armături, elemente de construcție (fundații, săpături, grinzi și planșee), confecții metalice, structuri prefabricate, instalații electrice, de climatizare, canalizare, de alimentare cu apă și stingere incendii, lucrări de finisaje și amenajări interioare; construcții de infrastructură – decopertarea terenului natural, execuția săpăturilor, execuție umpluturi, așternere straturi mixturi asfaltice, reparații și consolidări poduri, montare parapet direcțional și pietonal pentru siguranța traficului rutier; construcții civile – proiecte rezidențiale la cheie.
Maristar COM își desfășoară activitatea pe trei paliere: construcții de infrastructură, construcții industriale și construcții civile
Un proiect care poate fi trecut în topul realizărilor companiei în ceea ce privește construcțiile de infrastructură este reprezentat de refacerea drumului național DN10, în localitatea Siriu, județul Buzău, la km 81. Proiectul a fost extrem de dificil tocmai prin complexitatea lui și prin dificultatea care implica realizarea acestuia, porțiunea de drum menționată fiind la acel moment într-o stare precară și extrem de periculoasă.
„Drumul era în fiecare an blocat pentru perioade lungi de timp, chiar de până la 3 luni. În septembrie 2014, în urma unei inspecții tehnice, după ce drumul a devenit impracticabil și a fost închis traficului din cauza alunecărilor de teren din zonă, comisia a evaluat situația și a trasat câteva soluții de adoptat și implementat. Au apelat la Maristar COM pentru a dezvolta și a implementa o soluție viabilă și durabilă pentru ca acest drum național să fie folosit și deschis fără întreruperi de revizie”, adaugă George Vlasie.
Soluția oferită de Maristar COM a fost construirea și montarea unei copertine lungi de 120 m, pentru a proteja DN 10, și construirea și instalarea de bariere de retenție pe versantul muntelui, pentru a împiedica rostogolirea de bolovani în timpul alunecărilor de teren pe carosabil.
În prezent, compania mai are în curs de desfășurare două proiecte de infrastructură, pentru realizarea cărora Maristar COM a adunat cei mai buni specialiști, punând totodată și pasiune: consolidarea DJ 679E, km 19+535 – km 19+615, pe raza comunei Tătărăștii de Sus, în județul Teleorman, și consolidarea terasamentelor pe DN 67 km 55+400, în județul Gorj, pe raza comunei Ciuperceni, sat Vârtopu.
În domeniul construcțiilor industriale, lucrarea de referință este reprezentată de execuția a 50.000 de mp de spații de depozitare și birouri, amenajări exterioare, platforme, împrejmuire, organizare de șantier și racorduri la utilități în zona km 13 al A1 București – Pitești pentru CTP INVEST BUCHAREST, cu o suprafață totală a terenului de peste 8 ha. În cadrul acestui proiect, Maristar Com are rolul de antreprenor general.
„Construim bine și durabil și livrăm repede și la timp”, declară George Vlasie, directorul general al Maristar COM
De asemenea, societatea dezvoltă și proiecte civile și industriale, în prezent lucrând la Imobilul rezidențial Sisești, cu un număr de 42-38 de apartamente. Acesta este compus din 2 corpuri cu înălțimi diferite, cu funcțiunea de locuințe colective, și dispune de un nod central de circulații verticale și distribuție pe orizontală pentru apartamentele de pe nivelul respectiv.
Cel de-al doilea proiect rezidențial a fost demarat de curând – Atlas Park Club and Spa, situat în zona Băneasa, proiect cu o suprafață construită de peste 13.000 de mp desfășurați, valoarea investiției depășind 15 milioane de euro.
Marisat COM beneficiază de o echipă de profesioniști, formată din 90 de angajați, atât TESA, cât și mecanici de utilaj care au calificări pentru utilajul pe care îl deservesc, conducători auto profesioniști pentru camioane și autobasculante, muncitori calificați (dulgheri, fierari, sudori) și muncitori necalificați.
„Conducerea Maristar COM prețuiește excelența individuală și depune toate diligențele ca fiecare angajat să lucreze nu numai în beneficiu individual, ci și în beneficiul firmei. Suntem deschiși la idei și opinii, întrucât avem încredere în colegii noștri, întrucât apreciem inițiativa individuală pentru a valorifica oportunitățile și a livra rezultate”, completează directorul general al companiei.
Învestiții în înnoirea flotei
Compania beneficiază de avantajul deținerii unei flote de utilaje proprii, formată din 17 autobasculante, 2 buldo-excavatoare, 4 buldozere, 3 excavatoare, 7 cilindrii compactori, un încărcător frontal și o macara de mare tonaj. Însă, pentru ca proiectul să fie în permanență în pas cu dezvoltarea tehnologică, conducerea Maristar COM are în plan dezvoltarea în acest sens.
Încă de la înființare, compania a pus accent pe investițiile în tehnologie performantă, care să ajute resursa umană la realizarea proiectelor la cel mai înalt nivel
Încă de la înființare, compania a pus accent pe investițiile în tehnologie performantă, care să ajute resursa umană la realizarea proiectelor la cel mai înalt nivel. Drept urmare, Maristar COM se află în plin proces de înnoire a flotei de utilaje și mașini. În consecință, compania a vândut o parte din utilajele mai vechi, lucrând deja la planul de achiziții pentru prima jumătate a anului viitor.
Încredere în revenirea sectorului de construcții
Principalul atu care recomandă Maristar COM în alegerile clienților este termenul scurt de predare a proiectelor. Compania trece eficient peste fiecare etapă a proiectului: de la comandă la plan de lucru și punerea în aplicare a liniilor de acțiune, pentru a preda comanda la termen și în cele mai bune condiții.
Totodată, Maristar COM are încheiate parteneriate puternice, fără de care i-ar fi aproape imposibil să performeze într-o piață a construcțiilor foarte competitivă.
Anul 2017 a început timid, lipsa investițiilor punându-și amprenta și asupra sectorului de construcții, însă conducerea companiei speră într-o revenire. Bazându-se pe planurile inițiale, care se desfășoară deja așa cum au fost stabilite, se preconizează un final de an mai bun.
Deși anul 2017 a fost unul timid și în sectorul de construcții, Maristar COM preconizează o ușoară creștere a rezultatelor financiare
„Din punct de vedere financiar, prima jumătate a anului 2017 a punctat o mică creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, dar proiectele demarate în ultima perioadă, atât pe plan rezidențial (Atlas Park și SPA), cât și industrial, ne dau încredere și curaj să estimăm o ușoară creștere a cifrei de afaceri spre final”, a spus, în încheiere, George Vlasie, directorul general al Maristar COM.