Marsul pentru Paduri 2019

Marșul pentru Păduri 2019 are loc pe 3 noiembrie

07.10.2019

Marșul pentru Păduri 2019. Greenpeace România, DeClic și Agent Green organizează un marș, în București, pentru a atrage atenția asupra masacrului pădurilor din țara noastră.
Marșul pentru Păduri va avea loc pe 3 noiembrie. Mitingul va începe la ora 18:00, din Piața Universității, cu traseu Piața Universității – Piața Kogălniceanu – Ministerul Apelor și Pădurilor.

Marșul pentru Păduri 2019. ”Pădurile României nu mai au timp!”

”Pădurile României nu mai au timp! Ultimele date din Inventarul Forestier Național arată că tăierile ilegale au loc într-un ritm fără precedent. În urma lor rămân versanți dezgoliți, inundații dezastruoase, zone deșertificate, comunități divizate și expuse fenomenelor climatice extreme. Cerem modernizarea imediată a Sistemului automat de Urmărire a Materialelor Lemnoase (SUMAL) și protecția strictă a pădurilor primare și seculare din România!”, au afirmat organizatorii.

Conform acestora dacă lucrurile continuă așa, în câțiva ani vom avea o Românie fără păduri, fără aer curat și patrimoniu natural.

Marșul pentru Păduri 2019. Goana după profit

Cele mai vaste păduri virgine din Europa și speciile rare cu care am conviețuit până acum vor dispărea dacă goana după profit imediat prevalează.

”În timp ce mediul natural se degradează, iar pădurile care ne-au însoțit din cele mai vechi timpuri cad pradă tăierilor ilegale și practicilor silvice iresponsabile, autoritățile închid ochii, complice la distrugerea celui mai complex patrimoniu natural din Europa”, mai spun organizatorii.

Marșul pentru Păduri 2019. Rolul Ministerului Apelor și Pădurilor este de a supraveghea întregul fond silvic

Aproape jumătate din pădurile României se află în proprietate publică. Însă rolul Ministerului Apelor și Pădurilor este de a supraveghea întregul fond silvic.

Principala misiune a MAP este de a garanta că toate exploatările forestiere din România sunt sustenabile. De asemenea, ele trebuie făcute fără distrugerea vieții sălbatice și a ultimelor păduri seculare de pe continent. Dimpotrivă, pare că rolul său actual este de a încuraja intensificarea exploatărilor, conform sursei citate.

526.000 hectare de păduri

Un studiu recent arată că România încă mai deține 526.000 hectare de păduri potențial primare și seculare. Pe lângă o moștenire naturală unică în lume și o biodiversitate pe care, odată pierdută, nu o mai putem aduce înapoi, ele sunt de o importanță vitală în contextul climatic actual.

Arborii bătrâni au capacitatea de a stoca mult mai mult carbon și de a elibera mai mult oxigen decât plantațiile tinere. Deseori însă, după tăieri abuzive, reîmpădurirea nici nu mai are loc.

Citește și Deficitul bugetar a ajuns la 2,1% din PIB. Ce venituri s-au încasat la buget?

 

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Marșul pentru Păduri 2019 are loc pe 3 noiembrie

  1. Pingback: Cand se da drumul la caldura in Bucuresti - RADET | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.