Martie 2017

Fondurile europene, investițiile private străine, românii care au început să își îndrepte atenția spre afacerile ce pot înflori în propria țară, toate sunt doar câteva dintre motivele pentru care turismul a început să se dezvolte în ultimii ani în România.

Măsurile guvernamentale nu au întârziat să apară. Pentru a susține românii care vor să își petreacă vacanțele în propria țară, există mai multe programe speciale prin care doritorii pot să își achiziționeze din timp pachetele speciale, la prețuri reduse, în stațiunile de pe litoralul românesc sau la munte.

Veștile bune nu se opresc aici, întrucât în februarie două noi localități din România au fost atestate ca stațiuni turistice de interes național, iar oamenii de aici sunt încrezători că pot crește economia locală cu ajutorul turismului. Este vorba despre localitatea Borsec, din județul Harghita, și Sucevița, din județul Suceava.

Odată cu aceste două noi stațiuni, țara noastră se poate bucura de 43 de localități devenite stațiuni turistice de interes național și alte 57 cu atestat de stațiuni turistice de interes local.

În tot acest timp, autoritățile și investitorii lucrează la dezvoltarea turismului durabil în ariile naturale, ceea ce se traduce prin apariția ecoturismului ca o formă specială de turism, unde principiile se bazează pe respectarea integrității peisajelor.

naturale, a biodiversităţii și a tradițiilor din zone. Primele zone ecoturistice din țara noastră, acreditate la nivel european, sunt Zărnești-Piatra Craiului, în județul Brașov, și Creasta Cocoșului din Maramureș.