Logistica

MARVICON, specialiști în transporturi containere maritime

01.02.2021

Portofoliul de servicii al companiei este completat de servicii de transport cu prelate și transport frigorific, în deplină siguranță. Compania de expediții și transporturi Marvicon a fost înființată în 2015, la Oradea, ca urmare a unei investiții de capital privat Belgian, și este parte a grupului BE-TRANS, înființat în 1998.

Din 2015, de la înființare, Marvicon a crescut în fiecare an, atât ca cifră de afaceri, cât și ca flotă și număr de angajați. Cele mai importante momente din evoluția companiei de până acum includ preluarea în 2018 a unei companii din grup, ceea ce a dus la creșterea substanțială a veniturilor, a flotei și a numărului de angajați și înlocuirea în 2020 a ultimelor camioane Euro 5 cu camioane Euro 6, astfel încât acum toata flota este compusă din camioane Euro 6. Flota MARVICON a crescut treptat, urmând un plan de dezvoltare bine pus la punct, satisfăcând astfel cerințele clienților.

În 2020, MARVICON a înlocuit toată flota de camioane Euro 5 cu cele de tip Euro 6

„Suntem specializați în transportul containerelor maritime și facem acest tip de transport între toate porturile importante din Europa. În afară de transportul de containere, facem și transporturi cu remorci cu prelată și frigorifice, care sunt utilizate pentru transportul între România și Europa. Toate camioanele noastre au un computer de bord cu monitorizare prin satelit, lucru care ne permite să urmărim fiecare camion în orice moment. Toate documentele de transport sunt, de asemenea, scanate direct din camion și legate prin coduri de bare la transportul relevant”, ne-a declarat Dl. Ilie Ilea, Director General MARVICON.

Gama de servicii operate de companie

Gama de servicii oferite de MARVICON include transport specializat pentru containere maritime, transport cu prelate și transport frigorific. Pentru fiecare tip de transport, compania oferă atât camion complet, cât și pentru marfă parțială. De asemenea, MARVICON deține la Oradea un depozit închiriat, oferind astfel și servicii de cross-docking sau depozitare temporară. Astfel, atunci când ne referim la avantajele oferite de companie partenerilor de afaceri, putem afirma cu siguranță că cele mai importante sunt gradul crescut de flexibilitate și onorarea fiecărui parteneriat în parte.

În plus, apartenența la grupul belgian BE-TRANS oferă o serie de avantaje deloc neglijabile, precum accesul la o bogată experiență acumulată în cei aproape 23 de ani de existență, la un know-how impresionat, dar și faptul că logistica grupului este mereu la dispoziție.

MARVICON oferă partenerilor de afaceri un grad crescut de flexibilitate și o atenție deosebită acordată fiecărui transport

Serviciile sunt asigurate prin intermediul unei flote de 160 de camioane înmatriculate în România, din care aproximativ 120 sunt folosite la transport containere, iar restul la transport cu prelată și frigorific. De asemenea, MARVICON deține o rețea de aproximativ 20 de subcontractori permanenți.

„Toată flota noastră este compusă din camioane Euro 6, iar în 2021 vom înlocui în jur de 50 camioane cu altele noi. Pentru transport containere, avem toate tipurile de șasiuri necesare. Pentru partea operațională folosim programul Transline, iar pentru partea administrativă suntem în proces de implementare a unui program de la Softnet. Investim permanent în sistemele informatice și, ca o particularitate, dispecerii noștri au fiecare opt monitoare pe care lucrează”, afirmă Directorul General.

Certificările și premiile obținute

În anul 2019, MARVICON a obținut din partea juriului Revistei Ziua Cargo Premiul pentru Siguranța Rutieră, iar în 2020 a obținut locul III la Concursul Romanian Transport Company of the Year. Acest premiu a însemnat pentru MARVICON o recunoaștere a rezultatelor obținute de-a lungul întregii sale activități, dar și o motivare în plus pentru viitor. Compania deține și certificările ISO 45001:2018, ISO 9001:2015 și ISO 14001:2015, precum și autorizații pentru transport deșeuri, eliberate de România, Germania, Olanda și Belgia.

În anul 2019, MARVICON a obținut din partea juriului Revistei Ziua Cargo, Premiul pentru Siguranța Rutieră, iar în 2020, a obținut locul III la Concursul Romanian Transport Company of the Year

În perioada asociată pandemiei de COVID-19, compania a înregistrat mai multe cereri de transport, inclusiv de la companii noi. În perioada de început a crizei, mulți transportatori nu au mai putut ieși din țară, astfel încât MARVICON a încercat să răspundă tuturor solicitărilor primite, fapt care a dus la creșterea considerabilă a portofoliului de clienți, dar și la o creștere a vânzărilor. Anul 2020 a început bine din punctul de vedere al vânzărilor, apoi a scăzut în lunile aprilie și mai, după care au crescut până la sfârșitul anului.

Investiții în flotă și resursa umană

Chiar și în condiții de criză precum cea din 2020, MARVICON a crescut puțin numărul de angajați, ajungând în prezent la aproape 300. Pentru a asigura cele mai bune rezultate, echipa participă periodic la ședințe de lucru în care se evaluează rezultatele obținute în activitate și sunt stabilite noi priorități, dar și direcții de urmat, astfel încât să se atingă toate obiectivele propuse. Anul trecut, pentru eficientizarea activității, în cadrul companiei au fost organizate cursuri de limba germană pentru colegii din birou.

„Toți angajații noștri (cei din birouri, dispeceri, șoferi) primesc o pregătire specifică atunci când încep activitatea la noi și apoi periodic, oricând este necesar, pentru a satisface întotdeauna cerințele noilor legi sau noile cerințe ale clienților noștri”, precizează Dl. Ilea.

Sistemul informatic utilizat de Marvicon a fost premiat în 2017 în Belgia, premiu oferit grupului Be-Trans, din care societatea face parte

În prezent, MARVICON deține doar camioane Euro 6, cu o medie de vârstă de trei ani, în cadrul grupului fiind disponibile și camioane cu LNG. În funcție de apariția stațiilor de alimentare cu LNG și în România, sau măcar în Ungaria, compania studiază posibilitatea de a înmatricula și în România astfel de camioane.

În ceea ce privește implicarea în comunitate, în cursul anului 2020 MARVICON a sponsorizat fundații sau asociații care se ocupă de copii bolnavi, proveniți din familii sărace sau orfani. De asmenea, de Crăciun, compania a desfășurat un proiect de sprijin pentru șapte familii sărace cu copii, oferind produse donate de angajații MARVICON. În plus, la începutul pandemiei, compania a făcut sponsorizări pentru fabricarea de viziere pentru personalul medical.

O companie solidă

Referitor la indicatorii financiari, în 2020 compania a înregistrat o creștere atât a cifrei de afaceri, cât și a profitului. Pentru 2021 conducerea societății se așteaptă la vânzări mult mai liniare decât în 2020, dar cel puțin la fel de bune, urmând strategia de a oferi întotdeauna o soluție clienților și partenerilor. MARVICON își propune așadar o creștere cu 5% a cifrei de afaceri și o marjă a profitului de 3-4%.

„Marvicon crește an de an și suntem mândri de asta! Cifrele puternice arată o companie solidă, complet pregătită pentru viitor. Rămânem ambițioși, pentru că stând pe loc, mergem înapoi. Marvicon este o companie puternică și, prin urmare, puteți conta întotdeauna pe noi!”, a concluzionat Dl. Ilie Ilea, Director General MARVICON.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/wim-bosman-servicii-logistice-complete/