Stiri: Sanatate

Masca de protectie, obligatorie pe strada

Masca de protecţie, obligatorie pe stradă

07.10.2021

Masca de protecţie devine obligtorie pe stradă în localităţile în care rata de infectare cu COVID-19 este peste 6 la mie. În acest an, Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă

Masca de protecţie, obligatorie pe stradă. Incidenţă de peste 6 la mie

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Excepţii

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial al României.

De asemenea, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a propus prelungirea stării de alertă, din data de 10 octombrie, pentru 30 de zile. După aceea, Guvernul, reunit miercuri seară în şedinţă, a adoptat Hotărârea pentru prelungirea stării de alertă.

Citeşte şi Vaccinarea elevilor 2021. Anunţul făcut de Comitetul Național de Vaccinare împotriva COVID-19