Stiri: Logistica

Meteo 10-11 ianuarie 2023

CNAIR: Nu plecați la drum dacă nu aveți maşina echipată pentru iarnă!

15.12.2021

Maşină echipată de iarnă. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) recomandă şoferilor să nu plece la drum dacă nu au maşina echipată pentru ninsoare. În ultima perioadă au avut loc mai multe evenimente rutiere în care au fost implicate autovehicule care nu sunt dotate cu anvelope adaptate condițiilor de iarnă.

Este vorba, în special, de autovehicule grele, multe dintre acestea aflate în tranzit pe teritoriul României.

Maşină echipată de iarnă. Ce spun reprezentanţii CNAIR

„Facem apel la toți conducătorii auto să conștientizeze pericolul la care se expun și la care îi expun și pe ceilalți participanți la trafic, în cazul în care decid să plece la drum cu autovehiculele nepregătite corespunzător”, conform sursei citate

Utilajele CNAIR patrulează permanent pentru a menține carosabilul practicabil, iar lipsa zăpezii de pe partea carosabilă poate crea unor conducători auto falsa senzație că pot circula cu viteze mari.

Risc de accident

În aceste condiții, lipsa unor anvelope adecvate și viteza neadaptată, sporesc riscul producerii unor accidente grave sau foarte grave.

În plus, blocarea unor sectoare de drum de către autovehiculele grele intrate în coliziune sau în derapaj, îngreunează sau chiar întrerupe accesul utilajelor de deszăpezire aflate în zonă.

Citeşte şi CNAIR Camere rovinietă 2021. Lista completă