Constructii

Master Build, servicii complete pentru construcții civile și industriale

01.06.2014

Compania dezvoltă programe de investiții anuale de jumătate de milion de euro, cu ajutorul co-finanțării. Master Build s-a lansat în piaţa construcțiilor din România în anul 2005, iar în scurt timp s-a format o echipă de succes, cu oameni antrenați de piața efervescentă de la acea vreme. Cu motivație și implicare în proiecte de anvergură, compania a reușit să își consolideze imaginea, atât la nivel național, cât și în mediul de afaceri european. “Astăzi oferim o gamă variată de servicii  în domeniul construcțiilor civile și industriale întregindu-ne profilul cu suita: consultanță, proiectare, montaj și mentenanță. Ne-a preocupat de la început distribuția materialelor de construcții. Azi distribuim și instalăm produsele unor companii prestigioase: Ruuki, Gerard- ţigle metalice, Creaton-ţigle ceramice, Prefa-învelitori metalice tip solzi, ferestre Velux. Parteneriatele din distribuție au ridicat nivelul profesional și cultural al echipelor noastre, devenind distributori și aplicatori specializați pentru produsele hidroizolante ale grupurilor Sika și Icopal. Adăugăm distribuția și montajul panourilor sandwich: Trimo – cu vată minerală și Isopan – cu spume poliuretanice. De curând, am semnat contractul de distribuitor și aplicator specializat în exclusivitate regională (județele Argeș, Dâmbovița și Olt) pentru produse termo-hidroizolante Bauder din Germania”, ne-a declarat Ștefan Vayna, administratorul Master Build.

Compania a reinvestit profitul pentru a se dezvolta continuu și a dezvoltat așadar programe și capacități de producție. “Plusul de valoare și de satisfacție al clienților noștri a venit firesc, datorită atenției permanente în maximizarea calității serviciilor și, ulterior, a producției. Prin implementarea standardelor și procedurilor de sistem, aplicarea consecventă a strategiilor pe piețele conexe am pășit în lumea companiilor cu adevărat serioase încă din 2008, având un sistem integrat de management al calității ISO 14001, ISO 9001, OHSAS 18001 și un program ERP. Participând la realizarea unor obiective cu adevărat provocatoare și chiar spectaculoase am devenit singura companie românească acreditată de guvernul Statelor Unite ale Americii pentru lucrări de termo-hidroizolații realizate sub standardele ASTM”, ne-a povestit administratorul Master Build. Acesta a adăugat că Master Build s-a implicat în proiecte speciale precum Ambasadele S.U.A. din România și Kirghistam. “Echipa de conducere a companiei pune accent, în mod armonic, pe mulțumirea angajaților, cât și pe siguranța acestora, prin dezvoltarea unui climat relațional unic, personalizat, aproape familial. Prin dotarea cu cele mai perfomante resurse tehnologice, cu cele mai moderne și sigure echipamente de protecție menţinem <foamea> de perfomanță a întregii noastre echipe. Organizăm regulat, în programul <Master Build Adventure Team>, escapade în natură, de la ture cu bicicleta, sesiuni de schi, ture cu caiacul, ture cu motoarele, până la ieșiri în off road cu buggy-urile și mașinile de teren ale companiei, alături de clienții și furnizorii noștri”, povestește Ștefan Vayna.

Proiecte de succes

Având o experință de peste opt ani, Master Build se mândrește cu faptul că oferă clienților servicii si produse de calitate, asigurând astfel o susținere constantă. “În segmentul depozitelor frigorifice, am construit Depozitul Dannone-București și Depozitul Kaufland-Ploiești. În domeniul infrastructurii companiilor, am dezvoltat centrul logistic Delamode- AIG Lincoln. Magnum&Five’s, Honeywell și Astra Roger sunt exemplele unde ne-am implicat în realizarea clădirilor destinate producției cu spații de birouri. Pentru compania Husquvarna am construit o hală industrială destinată depozitării, ca și pentru Ausburg International, Relad- Chiajna, Orion Design-Afumați, Eglo Măgurele, General Leasing Drăgănești Vlasca. La acestea, se adaugă alte proiecte de anvergură din segmentul comercial precum Grand Arena Mall Berceni și Iris Shopping Mall Titan sau Tuborg România ori CET Turceni în segmentul industrial. Exemplele pot continua”, spune Ștefan Vayna. Acesta ne-a explicat că toate acțiunile companiei se bazează pe flexibilitatea, rigurozitarea, expertiza membrilor echipei și orientarea către segmentul de produse premium.”Preocuparea noastră, misiunea,  este descrisă în motto-ul companiei: <Your building is our bussines>, pentru că ne implicăm în fiecare proiect în parte cu responsabilitatea și seriozitatea echivalente propriei noastre afaceri. Analizând dinamica pieței din ultimii ani, extrapolând comportamentele piețelor mai mature decât cea a României, dorind să obținem o implicare internațională, ne-am definit arealul viziunii noastre <We empower Refurbishment & Construction Works> întrucât maturitatea, uneori chiar <senectutea> fondului imobiliar impun masive lucrări de reparații și reabilitare, pe care le facem astăzi la un alt nivel tehnologic, cu materiale evident mult mai perfomante, oferind noi criterii de perfomanță, calitate și confort”, spune administratorul Master Build.

Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 2.7 milioane de euro în 2013 și pentru acest an se estimează o creștere de 11 procente. “Valoarea investițiilor realizate până în 2013 este de 2,12 milioane de euro. Efortul investiţional continuă și în 2014 cu 1,17 milioane de euro. Strategia companiei în următorii trei ani este să accesăm programele de co-finanțare, pentru a putea să menținem ritmul, să ne păstrăm poziția în piață. Din aceste programe de co-finanțare și din profitul nostru ne propunem să realizam investiții de cel puţin jumătate de milion de euro anual” a completat Ștefan Vayna.

Consultanța pe primul loc

Orice investiție depinde de calitatea serviciilor de consultanță, cred oficialii Master Build. ”În peste 80% din cazuri, soluția adoptată în proiect este generată de serviciul de consultanță. Optimizăm și adaptăm proiectul până când raportul preț/calitate conduce la câștiguri substanțiale, fie în structura bugetului unui proiect, prin optimizarea cantităților de materiale, în general la structura metalică, fie prin creșterea vitezei de execuție, fie ambele. Companiile pun accent pe consultanța de calitate, doresc bugete strânse și termene scurte de realizare a investiției și, implicit, calitate și confort. Este exact genul de proiecte în care ne dorim să fim implicați”, ne-a declarat Ștefan Vayna, administratorul Master Build.

Evoluția pieței de construcții

Compania estimează că, datorită faptului că 2014 este un an electoral, se vor aproba investiții generoase în domeniul construcțiilor. “Consumul rezidențial, conform evaluării noastre, se va menține la un nivel similar celui din 2013. Suntem, așadar, optimiști și ne așteptăm ca în 2014 să performăm mai mult pentru a asigura continuitatea programului nostru de investiții și dezvoltarea serviciilor și producţiei”, este de părere Ștefan Vayna.  Acesta apreciază că piața construcțiilor, în ansamblul ei, este ușor instabilă. “Piața construcțiilor a devenit extrem de selectivă și foarte dură, jucătorii mari din antreprenoriat contractează proiecte la limita prețurilor de cost, uneori chiar sub aceasta, ca apoi  să <uite> să-și plătească subcontractorii, speculând legislația lacunară. Sperăm la o aplicare coerentă a legii și sancționarea corespunzătoare privind regimul instrumentelor de plată BO, CEC-uri, fiind lansate în piață destul de multe fără a avea acoperire. Așteptăm de asemenea noua lege a insolvenței și o duritate extremă în aplicarea ei: <Dura lex, sed lex>. Echilibrarea pieţei poate să apară și din măsurile anunțate de Guvern privind scutirea impozitului pe profitul reinvestit, măsuri care ar așeza piața și ar impulsiona investițiile”, explică administratorul Master Build.

Proiecte fotovoltaice și eoliene, la cheie

Master Build proiectează și execută proiecte eoliene și fotovoltaice la cheie. Printre proiectele fotovoltaice în care compania a fost implicată, cu pachete întregi de servicii, se numără proiectul din localitatea Galbenu, județul Brăila de 2,45 MWh, cel din comuna Traian, de 2,45 MWh, din Mihail Kogălniceanu, de 2 MWh, din localitatea Cioranii de Jos, județul Prahova, de 2,5 MWh. De asemenea, compania a fost implicată într-un proiect eolian de 224 MWh, în localitatea Salcia Tudor, județul Brăila, de la elaborarea  documentației tehnice, întocmirea studiilor și a proiectele de specialitate, până la  obținerea autorizațiilor de construire și racordare la rețea, pentru SC Biowind SRL.

În ceea ce privește ritmul de abordare a proiectelor eoliene și fotovoltaice din țara noastră, Ștefan Vayna spune că acest segment traversează clipe grele. “Investițiile în domeniul regenerabil s-au confruntat cu o lipsă de coerență pe segmentul legislativ și lipsa unei macro-strategii coerente. De la începutul anului 2014, Guvernul a adoptat o schemă de subvenție care înjumătățește numărul de certificate verzi acordate ca sprijin investitorilor în energii regenerabile și astfel ne confruntăm cu blocarea pieței certificatelor verzi prin decizia politică de reducere a cotelor obligatorii de achiziție de către marii consumatori. Considerăm că, în momentul de față, piața este blocată. Reamintim că beneficiile implementării proiectelor în energie regenerabilă s-au manifestat prin scăderea prețului la energie, datorită investițiilor de peste 5 miliarde de euro. Conform datelor OPCOM, prețul energiei electrice a scăzut în ultimele 20 de luni cu 27%, fapt ce a determinat vânzarea cu prioritate a energiei cu costuri mici de producție (hidro și nucleară) și a celei care a beneficiat de subvenții (energia eoliană și fotovoltaică)”, explică administratorul Master Build.

Planuri de viitor

Capacitatea de producție a atins 750 tone pe an, anul trecut. “Dorim să dezvoltăm gama de produse prin înfiinţarea unei noi capacități de producție pe platforma fostei rafinării Arpechim, pe un teren achiziționat în 2013. În această fabrică vom implemeta proiectul unei linii complete de producție pentru tubulaturi de ventilații și climatizare circulare, alături de o altă linie automată de feliere, tăiere la lungime și rebobinare a rulourilor din tablă cu grosimi de până la 3 milimetri. Astfel, capacitatea noastră de producție va atinge nivelul de 1000 tone pe an la sfârșitul anului 2014. Investițiile planificate pentru cele două capacități de producție se vor cifra la 1,17 milioane de euro”, spune Ștefan Vayna, administratorul Master Build. În plus, conducerea companiei spune că se dorește extinderea și pe piețele externe. “Avem deja în derulare proiectul unei clădiri cochete de birouri în localitatea Neudau – Austria, pe un teren achiziționat anul acesta. Pasul următor este să promovăm, tot acolo, programul rezidențial cu structuri metalice prefabricate, cu tubulaturi de ventilație, într-un tot unitar arhitectural, ambiental și peisagistic. Curajul de a  aborda acest tip de programe a fost susținut de implementarea cu succes a unor astfel de programe rezidențiale în țară: la Pitești- Cartierul Rezidenţial <Cavalerului> cu 10 locuințe și la București, un ansamblu de patru locuințe în cartierul Pantelimon. Pe planșetă se află Cartierul Rezidențial <La Răcoare> din Jilava, care va avea 30 de unități de habitat, sistematizate pe o suprafață de 1,2 hectare”, ne-a declarat Ștefan Vayna, administratorul Master Build.

 

Centrul logistic și de producție MASTER build

În unitatea de producție tradițională din Pitești, înfiinţată acum cinci ani se produc:

  • structuri secundare din elemente metalice, profile ambutisate la rece, casete arhitecturale de fațadă de la oțel zincat prevopsit, profile din aluminiu, elemente metalice vopsite în câmp electrostatic, inclusiv accesorizări cu elemente de închidere pentru hale industriale, într-un concept integral de a echipa proiectele la cheie, optimizând armonic cele două fluxuri: producție industrială și construcții-montaj. Cu ansamblul tehnogic de abcanturi din dotare: Sechtel, Bima, Baykal, se acoperă o plajă de grosimi de 0,5mm la 12 mm și lungimi cuprinse între 0,5m si 8m,
  • cu utilajul WASP, se efectuează debitări cu plasma de tip CNC pentru tabla plană, pe o masă cu dimensiuni de 3m x2m și grosimi de până la 10mm,
  • echipamentul iMAC produce casete arhitecturale și diverse tipuri de învelitori metalice tip solzi,
  • cu utilajul Schlebach asigurăm pre-fălțuirea tablei plane pentru sisteme de învelitori metalice.