Constructii

MASTERBUILD, Antrepriză Generală și de Specialitate în Construcții

01.06.2020

Compania asigură servicii înalt competitive, prin soluții de value engineering și tehnologii noi. În ultimii 5 ani, MASTERBUILD – Antrepriza Generală și de Specialitate în Construcții și-a consolidat prezența pe piața locală și și-a dezvoltat competențele de antrepriză generală pentru construcția de facilități de producție și logistice, baze militare, magazine și parcuri de retail, spații comerciale și de birouri, clădiri rezidențiale și proiecte cu funcțiuni mixte.

MASTERBUILD și-a construit astfel un portofoliu consistent și diversificat de clienți din domenii precum retail, agribusiness, industria bunurilor de larg consum, logistică, sănătate sau transporturi, clienți instituționali, dar și din cadrul unor organizații internaționale, care au contribuit la o cifră stabilă de afaceri de peste 5 milioane de euro. În plus, a fost internaționalizată activitatea MASTERBUILD, cu contracte de antrepriză generală (design & build), atât în țări ale Uniunii Europene, cât și în Africa sau Asia.

MASTERBUILD a derulat proiecte de construcții pentru Ambasade ale Statelor Unite ale Americii, pentru NSPA – Unitatea de Achiziții NATO, dar și pentru clienți privați – multinaționale și companii locale.

Compania deține o experiență semnificativă și în domeniul lucrărilor de construcții speciale, care necesită un grad înalt de specializare și pentru care echipele MASTERBUILD dețin o expertiză deosebită în piață: sisteme complexe de anvelopare și compartimentare – acoperișuri, fațade, structuri metalice, camere controlate termic, încăperi rezistente la foc, camere curate/așa-numitele „clean rooms” – dar și sisteme de instalații speciale și alte lucrări.

MASTERBUILD, integrator de servicii de construcții

În acest moment, MASTERBUILD este integrator complet de servicii de construcții, oferind atât spectrul de servicii de consultanță pre-construcție, de la bugetarea inițială a unui proiect, achiziție de teren dacă este cazul, concept arhitectural sau obținere de autorizații de construcție, cât și construcția la cheie a unui proiect – arhitectură PT, DDE, DTAC & MEP, planificare, cost control, Project Management în șantier, licitații și coordonare sub-antreprenori și furnizori, coordonarea integrală și recepția lucrării.

În plus, MASTERBUILD asigură și servicii de post-construcție, incluzând obținerea autorizațiilor de funcționare, oferire de garanții financiare, servicii de mentenanță și auditare preventivă.

În ultimii ani, proiectele MASTERBUILD au fost realizate pentru lanțurile de magazine Auchan România, Lidl, McDonald’s, Ravago (materiale de construcții), Webasto (automotive), Tuborg România, Danone, General Leasing (echipamente pentru sectorul agricol), pentru diverse fabrici de pâine, dar și pentru clienți instituționali precum Compania Națională de Drumuri, Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, NSPA – unitatea de achiziții NATO sau Ambasade ale Statelor Unite ale Americii.

În segmentul de parcuri logistice, MASTERBUILD s-a implicat în proiecte cu suprafețe importante de lucrări specializate pentru CTP – cel mai mare dezvoltator local de parcuri logistice, dar și pentru P3 și Delamode.

Proiectele din 2020 au vizat segmentul de retail și pe cel al producției de bunuri de larg consum

În 2020, MASTERBUILD s-a concentrat în special pe segmentul de retail și de producție de bunuri de larg consum, sectoare care au fost supra-turate și care au avut nevoie fie de reabilitări masive, fie de extinderea capacităților de producție și stocare, prin construcție de hale și facilități noi.

„În prezent, punem accent pe extinderea portofoliului de Antrepriză Generală, pentru a construi la cheie în special magazine și spații logistice pentru retail, e-commerce, distribuție farmaceutică, facilități pentru sectorul militar, agro-alimentar și zootehnic – sectoare care funcționează la capacitate maximă în acest moment”, ne-a declarat Dl. Ștefan Ferdinand Vayna, CEO MASTERBUILD.

Din punctul de vedere al proiectelor pentru comunitate, MASTERBUILD s-a implicat pro-bono în două proiecte importante, Magic Home și reabilitarea refugiului Coștila din munții Bucegi, o locație îndrăgită de montaniarzii din toată țara.

În cadrul proiectului pentru Magic Home, proiectul Melaniei Medeleanu și al lui Vlad Voiculescu, compania a asigurat Project Management-ul și coordonarea tehnică, bugetară și de calitate a construcției.

„Proiectul Magic Home a fost un proiect mult așteptat, primit cu mult entuziasm și încredere, atât de comunitatea medicală, cât și de pacienți – beneficiarii reali ai proiectului – și a rezultat un proiect de care suntem foarte mândri și bucuroși că am putut contribui”, continuă CEO-ul MASTERBUILD.

Tot anul acesta, MASTERBUILD a reabilitat gratuit Refugiul Coștila din munții Bucegi (zona Bușteni), una dintre cele mai îndrăgite locații de popas ale amatorilor de trasee montane și alpinism din România. Astfel, a fost asigurată înlocuirea fațadelor și acoperișului locației, care a fost, de-a lungul vremii, adăpost pentru mii de montaniarzi români și străini. Ca urmare, astăzi Refugiul Coștila se bucură de o fațadă izolată și rezistentă la intemperii, realizată din panouri sandwich și un acoperiș modern termo și hidro-izolat.

Măsuri de adaptare și de asigurare a unor protocoale noi în piața construcțiilor

Extinderea pandemiei COVID-19 a impus, la nivelul pieței de construcții, măsuri de adaptare la context și de asigurare a unor protocoale noi. MASTERBUILD a fost printre primele companii care s-au adaptat rapid noii situații, întrucât pe șantierele de construcții nu se poate adopta telemunca – în condițiile în care factorul cel mai important în această perioadă a fost asigurarea angajamentelor față de beneficiari și parteneri, precum și sănătatea angajaților și a tuturor celor implicați în relații comerciale.

În categoria măsurilor principale adoptate au fost incluse asigurarea unui flux continuu de comunicare și informare a tuturor celor implicați – beneficiari, parteneri, sub-antreprenori, furnizori, angajați – și implementarea programului de telemuncă, în cazul echipelor comerciale.

Cele mai importante măsuri adoptate au vizat aspecte precum comunicarea, informarea, dar și igiena corespunzătoare a șantierelor și implementarea unor protocoale riguroase.

În ceea ce privește măsurile de igienă suplimentară în cazul șantierelor, s-a pus un accent deosebit pe dezinfecția profesională periodică, dezinfecția continuă a spațiilor comune, asigurarea dispenserelor cu dezinfectanți pentru forța de muncă și a echipamentelor speciale adaptate contextului (măști de protecție, vizoare, etc.).

MASTERBUILD a pus la punct și implementat protocoale privind evitarea aglomerării de persoane într-un spațiu restrâns – munca în ture, restrângerea ședințelor sau organizarea acestora în aer liber, asigurarea transportului de persoane în grupuri de maxim 2-3 persoane, cu mijloacele de transport ale companiei.

 Măsuri de susținere a companiilor care activează în domeniul construcțiilor

Din punctul de vedere al sectorului de construcții în contextul COVID-19, MASTERBUILD a lucrat încă din primele momente ale declanșării pandemiei alături de organizațiile reprezentative de business la elaborarea unui plan de măsuri transmise către autorități.

„Construcțiile asigură un procent important al forței de muncă angajate la nivelul întregii țări și considerăm necesare măsuri de susținere a companiilor și a forței de muncă. Vorbim aici de măsuri concrete și facile de finanțare publică pentru dezvoltarea companiilor, subvenționarea costurilor salariale pentru menținerea salariaților, scutirea de impozite și contribuții sociale, prorogarea termenelor de declarare și plată a obligațiilor fiscale, deductibilitate asupra ajustărilor de creanțe neîncasate. Susținem în acest sens necesitatea ca sectorul construcțiilor să ocupe un loc important pe agenda de măsuri a Guvernului, pentru sprijinirea acestui domeniu ce deține o contribuție importantă în PIB-ul României”, detaliază Dl. Vayna..

MASTERBUILD, servicii cu valoare adăugată reală

Având în vedere evoluția pieței din ultimii ani, precum și contextul actual determinat de evoluția pandemiei COVID-19, focusul principal al MASTERBUILD – Antrepriza Generală și de Specialitate în Construcții este pe zona serviciilor de construcții, acolo unde riscul este diminuat față de segmentul de producție, care presupune recuperarea mai lentă a investiției, încărcare de stoc, ș.a.

În scopul îmbunătățirii serviciilor și dezvoltării activității, echipa de management a MASTERBUILD a fost extinsă, atât la nivel comercial, cât și tehnic, prin recrutarea unor manageri seniori.

„Am recrutat atât un director comercial și de marketing, un director de dezvoltare, cât și project manageri seniori specializați în construcții și instalații industriale, cu experiență în lucrări de mare anvergură”, menționează CEO-ul MASTERBUILD.

MASTERBUILD continuă să abordeze proiectele de construcții din unghiuri noi, inovatoare, adoptând continuu tehnologii și materiale de ultimă generație, pentru a produce valoare și economii reale clientului.

Eforturile companiei merg înspre asigurarea de servicii înalt competitive și care adaugă valoare reală clienților – optimizarea bugetelor de construcții ale clienților prin soluții de value engineering, inovație tehnică și tehnologică, construcție rapidă, fără termene sau facturi suplimentare și în parametrii de calitate așteptați de clienți.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/hidroconstructia-expertiza-in-servicii-de-infrastructura-mare-medie-si-mica/