Constructii

Masterbuild

Masterbuild se axează pe o dezvoltare continuă

01.08.2021

Proiectele companiei urmează întocmai filosofia We build what you want to see in the world: sustainable, conscious, intuitive! MASTERBUILD, compania specializată în servicii de Antrepriză Generală și de Specialitate, pune la dispoziția partenerilor un spectru larg de competențe comerciale și tehnice, dar și servicii care acoperă toate fazele dezvoltării proprietății – de la pre-bugetarea inițială, achiziționarea/negocierea terenurilor, finanțarea proiectelor sau planificarea și zonarea urbană, proiectarea arhitecturii, managementul construcțiilor, verificarea respectării calității, până la recepția proiectului, întreținere și operare.

Principalele proiecte ale MASTERBUILD vizează în special ramura industriilor cu valoare adăugată și inovative, compania fiind deja prezentă în sectoarele de dezvoltare din cele mai importante regiuni din țară.

Principalele proiecte în curs ale MASTERBUILD vizează în special ramura industriilor cu valoare adăugată și inovative

Hub-ul Logistic Master Logistic Park

MASTERBUILD a răspuns cererii accelerate a retailului modern prin consolidarea mișcării de dezvoltare a smart hubului logistic Master Logistic Park – un parc industrial multifuncțional, poziționat strategic, construit în baza a trei criterii definitorii: #inteligent #sustenabil #conștient.

„Misiunea noastră este să investim în construirea și modelarea comunității. Cele 3 principii care definesc Master Logistic Park, anume smart, conștient și sustenabil, reprezintă mai mult decât etichetele verzi pe care ni le asumăm în calitate de dezvoltatori (adică panouri fotovoltaice, stații de reîncărcare electrice, rasteluri pentru biciclete, acoperișurile verzi etc). În jurul proiectului pe care îl construim dorim să integrăm comunitatea, oamenii care lucrează în acest spațiu, el deservind și nevoile angajaților prin natura beneficiilor de tip cantine, locuri de joacă, grădinițe, parcuri și mijloc de transport”, ne-a declarat Dl.  Ștefan Ferdinand Vayna, CEO-ul MASTERBUILD.

Micro-city-ul este situat în zona Butimanu, poziționarea oferind o multitudine de avantaje pentru producători și distribuitori, fiind aproape de București, Ploiești, Târgoviște și Pitești.

MASTERBUILD a răspuns cererii accelerate a retailului modern prin consolidarea mișcării de dezvoltare a smart hubului logistic Master Logistic Park

Provocările aduse de scumpirea materialelor de construcție

În 2019 și 2020 au survenit noi provocări legate de prețurile materialelor de construcție, care s-au scumpit cu peste 30%. În anul 2021 s-a putut observa o creștere dramatică, de peste 120%, a prețurilor pentru materialele de construcție de bază precum oțelul beton, produsele din metal sau cimentul, iar instalațiile și celelalte tipuri de materiale au avut un cost crescut cu 15-20%.

Ca atare, deficitul de materie primă aduce cu sine creșteri de preț. La acestea se adaugă incertitudinea cauzată de factorii externi actuali, care determină producătorul să folosească un coeficient artificial cu care să își fixeze un preț garant pentru propriile afaceri, culminând astfel cu creșterile fundamentate de o piață instabilă, care duc în final la dezechilibre între cerere și ofertă. Din acest motiv, compania a decis să se orienteze și către alte piețe de producție.

Direcția Masterbuild

Migrarea accelerată a shopping-ului offline în e-commerce crește nevoia marilor comercianți și a furnizorilor de pe piața de curierat pentru spații de depozitare. Totodată, reindustrializarea și retehnologizarea industriilor convenționale, dintr-o economie de consum haotică, într-o economie circulară, aduce cu sine noi nevoi de dezvoltare, pentru a ține pasul cu cererile pieței și tendințele de mediu. Pe de altă parte, schimbările climatice, împreună cu izbucnirea pandemiei, au reconfirmat nevoia unei agriculturi sănătoase și diversificate. În aceste condiții, direcția Masterbuild rămâne centrată pe o continuă dezvoltare.

„Cele mai semnificative investiții pe care le avem în vedere sunt concentrate în dezvoltarea know-how-ului în direcția inovației de mediu, a digitalizării și automatizării. După cum spuneam, optimizăm dinamica businessului pentru perioada imediat următoare si suntem pregătiți să ne implicam în viitoarele proiecte de dezvoltare”, mai precizează Dl.  Ștefan Ferdinand Vayna.

Cele mai semnificative investiții pe care Masterbuild le are în vedere pe viitor sunt concentrate în dezvoltarea know-how-ului în direcția inovației de mediu, a digitalizării și automatizării

Pentru a rămâne însă la curent cu ultimele tendințe, reprezentanții companiei participă în mod activ la evenimente, salutând inițiativa programelor pilot de realuare a evenimentelor în condiții de siguranță. În ceea ce privește parteneriatele, există proiecte pe care Masterbuild le dezvoltă independent, care se autosusțin după doar câteva luni, și există proiecte în care se orientează către societate.

Astfel, preocuparea majoră vizează proiectele în care compania investește în spațiile publice și în integrarea peisajului conex în proiect, pentru a nu crea o diferență de calitate între ceea ce se construiește și ceea ce există deja.

Proiectele Masterbuild urmează întocmai filosofia We build what you want to see in the world – sustainable, conscious, intuitive!. Compania colaborează cu parteneri care se regăsesc în valorile și planurile de afaceri proprii, motiv pentru care inițiativa de a adera la proiectul Master Logistic Park a fost oportună.

Un climat de lucru care încurajează dezvoltarea personală

În acest moment, MASTERBUILD se bazează pe o echipă formată din 60 de membri, care fac lucruri din pasiune, atât spre dezvoltarea lor personală, cât și pentru dezvoltarea companiei.

„Am creat un climat de lucru în care punem în valoare calitățile și valorile personale, unde este încurajat spiritul antreprenorial, iar misiunea noastră principală este ca sarcinile fiecărui membru al echipei să fie realizate cu și din pasiune. Premisa noastră îmbrățișează filosofia lui Confucius: Alege să faci ceea ce iți place și nu va trebui să lucrezi o zi in viața ta”, detaliază Dl. Vayna.

În afara acestor aspecte, MASTERBUILD se preocupă, de asemenea, de cei din jur, în condițiile în care conlucrează cu parteneri care se conduc după aceleași principii. Compania pune accent pe faptul că sănătatea și securitatea la locul de muncă pot salva vieți.

Masterbuild și societatea

MASTERBUILD s-a implicat, de-a lungul timpului, pro-bono în proiecte importante, precum Magic Home și reabilitarea refugiului Coștila din munții Bucegi, o locație îndrăgită de montaniarzii din toată țara.

În prezent, Masterbuild se implică activ în proiecte diverse de responsabilitate socială, anul acesta oferind sprijin Asociației Faborisa, mai exact prin proiectul Care for the Suffering, care implică refacerea Secției de Pediatrie Generală din cadrul Spitalului CF Nr. 2. Mai multe detalii despre activitatea companiei se regăsesc la adresa https://www.masterbuild.ro/en/csr.html.

În ceea ce privește indicatorii financiari, managementul este optimist: „Ne păstram trendul ascendent, raportând la finele primului semestru al lui 2021 o creștere cu 120% a cifrei de afaceri față de același semestrul al lui 2020”, a declarat, în încheiere, Dl. Ștefan Ferdinand Vayna, CEO MASTERBUILD.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/masterbuild-antrepriza-generala-si-de-specialitate-in-constructii/