Stiri: Finante

Mastercard a lansat un program dedicat IMM-urilor românești

20.12.2017

Mastercard, împreună cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) și cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR), a lansat programul Master Your Card, dedicat susținerii IMM-urilor din ţara noastră.

Prin intermediul programului se oferă gratuit consultanță participanților, abordând subiecte de interes în cadrul unei serii de workshopuri menite să sprijine IMM-urile.

„Mastercard consideră că facilitarea accesului la produse și servicii financiare constituie unul dintre principalele beneficii ale progresului tehnologic. Prin programul Master Your Card, pe care îl desfășurăm împreună cu partenerii noștri, CCIR și CECCAR, ne dorim să sprijinim IMM-urile, care sunt motorul economiei românești, oferindu-le informațiile de care au nevoie pentru a alege cel mai eficient mod pentru a plăti”, a declarat Laura Ștefan, Manager, Product Sales, Commercial Business Development, Mastercard România.

Programul-pilot a avut loc în lunile octombrie și noiembrie în București și a beneficiat de participarea a peste 200 de antreprenori și experți contabili.

„CCIR lucrează alături de comunitatea de business, iar una dintre principalele dificultăți întâmpinate de antreprenori este accesul la finanțare și la produse financiare specifice. Colaborarea cu Mastercard este una dintre inițiativele prin care dorim să contribuim la dezvoltarea afacerilor românești, cu servicii adaptate la nevoile acestora”, a explicat Cristina Mihai, Directorul Direcției Relații Interne, Camera de Comerț și Industrie a României.

Începând cu 2018, programul Master Your Card va fi extins la nivel național, astfel că și antreprenorii din afara Capitalei vor putea participa la sesiunile de informare ce le vor permite să aleagă cele mai bune soluții de creștere a businessului propriu.

„Am gândit acest parteneriat cu Mastercard ca un sprijin acordat membrilor noștri, astfel încât prin prezentarea de către specialiștii companiei de tehnologie a mecanismelor prin care funcționează plata cu cardul, activitatea experților contabili și a contabililor autorizați, precum și a clienților acestora, să fie eficientizată și aceștia să beneficieze de avantajele pe care tehnologia le aduce. Totodată, gândindu-ne și la prevederile Legii nr. 209/2016 privind introducerea sistemelor moderne de plată – un alt subiect de pe agenda workshopurilor, considerăm că dezbaterile membrilor cu reprezentanții Mastercard vor ajuta în procesul de implementare a legii cash-back. Am început un parteneriat, sperăm noi fructuos, pe care îl vom continua și anul viitor, încercând să cuprindem un segment cât mai mare de experți contabili și contabili autorizați din mai multe județe”, potrivit președintelui Consiliului Superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova.