Stiri: Finante

MasterCard: Anul trecut, numărul tranzacţiilor contactless a crescut de 3 ori, în Europa

09.04.2014

Numărul tranzacţiilor contactless cu MasterCard şi Maestro a crescut de peste trei ori în 2013, în Europa, iar numărul de locaţii acceptatoare MasterCard PayPass ale comercianţilor a ajuns la aproximativ 2 milioane, la nivel mondial, reprezentând un avans anual de peste 180%.

MasterCard a anunțat că la ora actuală, tehnologia contactless este disponibilă în 63 de ţări din toată lumea, dintre care 34 din Europa, inclusiv în 7 noi ţări, de anul trecut. Este vorba de Azerbaidjan, Finlanda, Irlanda, Macedonia, Moldova, Muntenegru şi Olanda.

În plus, cardurile şi dispozitivele contactless MasterCard şi Maestro sunt emise de peste 220 de instituţii financiare din Europa şi pot fi utilizate în aproximativ 2 milioane de locaţii ale comercianţilor din toată lumea.

“Sunt încântat să văd că europenii aleg să plătească prin intermediul tehnologiei inovatoare contactless, în ţară şi în străinătate. Cifrele prezentate astăzi arată cum plăţile contactless au ajuns la nivel de masă în mai multe ţări. În afară de faptul că este preferată de utilizatori din toată Europa, şi retailerii văd avantajul acestei modalităţi de plată – la unii comercianţi, peste 50% dintre tranzacţii sunt contactless, simplificând şi făcând tranzacţiile mai sigure pentru toată lumea”, a declarat Javier Perez, Preşedintele MasterCard Europe.