Stiri: Sanatate

Masti pentru copii Flippy

ANPC: 5.000 de măşti pentru copii Flippy, retrase de la vânzare

12.02.2021

Măşti pentru copii Flippy. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a retras de la vânzare 5.000 de măşti pentru copii Flippy, de la un operator economic din judeţul Covasna, produsul nefiind conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi cu standardul european relevant, scrie vineri directorul general al ANPC, Paul Anghel.

Măşti pentru copii Flippy. Cerinţe de sănătate

„Spre informare – Rapex 12 februarie 2021. Notificare România – Masca de protecţie pentru copii FLIPPY, potenţial periculoasă. Au fost retrase de la comercializare 5.000 bucăţi, de la un operator economic din judeţul Covasna. Produsul promovează un potenţial de protecţie împotriva particulelor virale, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată ca atare de către organismul european relevant. Prin urmare, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerinţele de sănătate şi siguranţă şi, prin urmare, poate să nu fie protejat în mod adecvat dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie şi cu standardul european relevant EN 149”, a afirmat Paul Anghel.

Măşti pentru copii Flippy.  Iată ce informaţii a publicat ANPC!

Produs: Mască filtrantă de particule
Marcă: FLIPPY
Denumire: Disposable Children’s Mask
Tipul/numărul modelului: Dimensiunea:175 X 95 mm
cod de bare: 6426485336825
Tip de risc: Riscuri pentru sănătate/altele

Măşti pentru copii Flippy. Conform ANPC, produsul promovează un potențial de protecție împotriva particulelor virale, dar capacitatea sa de filtrare nu a fost certificată ca atare de către organismul european relevant. Aşadar, este posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele de sănătate și siguranță și, prin urmare, poate să nu fie protejat în mod adecvat dacă nu este combinat cu măsuri suplimentare. Produsul nu este conform cu Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și cu standardul european relevant EN 149.

Citeşte şi Magazine ProfiGo. Două noi unităţi, deschise în Timişoara