Măsura 1 de finanțare “Microgranturi”. Aplicația de înscriere aferentă celei de-a doua sesiuni a Măsurii 1 de finanțare “Microgranturi” a devenit activă începând de astăzi, 25 octombrie 2021 ora 10.00. Sistemul informatic permite în prima oră de înscriere înregistrarea unui număr de 7402 aplicanți.
Consiliere
Ministerul și agențiile regionale oferă consiliere prin intermediul sistemului de call-center disponibil cu 24 de stații active la numărul 0219059, precum și faptul că aplicația informatică de înscriere în cadrul sesiunii 2 aferente măsurii “Microgranturi” va rămane activă până în data de 23 noiembrie 2021, ora 20.00.
Documentația privind procedura de implementarea a măsurii se regăsește pe linkul: http://economie.gov.ro/anunt-privind-procedura-de-implementare-a-sesiunii-a-2-a-pentru-masura-1-microgranturi. Pe site-ul instituției este postat și un tutorial de înscriere care să faciliteze procesul de înscriere la adresa http://economie.gov.ro/tutorial-preinscriere-si-inscriere-pentru-sesiunea-a-doua-aferenta-masurii-1-microgranturi.
Măsura 1 de finanțare “Microgranturi”. Bugetul solicitat
La ora postării prezentului anunț (ora 12.00) în aplicația electronică de înscriere figurează un număr de 10.005 de aplicanți. Bugetul total solicitat este de 20.010.000 euro.
Condiţii
Beneficiarii Măsurii 1 trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulative:
- au desfășurat activitate curentă/operațională pe perioada a cel puțin unui an calendaristic înainte de data depunerii cererii de finanțare, cu excepția PFA/CMI pentru care începerea activității poate să fi avut loc până la data de 1 februarie 2020
- SRL-urile trebuie să respecte condiția de la art. 6, lit b) din Ordonanța de Urgență nr. 130/2020 (modificat): să fi obținut o cifră de afaceri în exercițiul financiar anterior depunerii cererii de finanțare de cel puțin echivalentul în lei a 5.000 euro la data depunerii cererii de finanțare. Pentru firmele înființate în anul 2019, cu o cifră de afaceri mai mică de 5.000 euro, plafonul minim al cifrei de afaceri se calculează prin înmulțirea numărului de luni întregi de activitate din anul 2019 cu suma de 415 euro. Aceste plafoane NU se aplică beneficiarilor tip CMI, PFA, IF, II (alți profesioniști)
- își mențin activitatea pe o perioadă de cel puțin 6 luni de la acordarea formei de sprijin sub formă de microgrant
- nu erau în dificultate la 31 decembrie 2019
- nu depăşesc plafonul maxim impus de Cadrul temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 aprobat de către Comisia Europeană
Citeşte şi Măsura 4 – Investiții în active fizice. Când se depun proiectele?