Masura 14 - Bunastarea animalelor

APIA, un nou anunţ important pentru crescătorii de animale

08.01.2021

Măsura 14 – Bunăstarea animalelor. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anuţat că beneficiarii care și-au asumat angajamente pentru Măsura 14 –„Bunăstarea animalelor” – pachetul a) – plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachetul b) – plăți în favoarea bunăstării păsărilor, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală PNDR 2014-2020, că în perioada 04 – 29.01.2021, la Centrele județene APIA unde au depus cererea de plată, pot depune deconturile şi documentele justificative aferente trimestrului IV, respectiv pe cele anuale.

Măsura 14 – Bunăstarea animalelor. Categorii de animale

Deconturile şi documentele justificative aferente ultimului trimestru din 2020 sunt pentru categoriile:

  • porci grași
  • pui carne
  • pui curcă

Cele anuale sunt pentru categoriile următoare:

  • animale de reproducție
  • găini ouătoare
  • găini reproducție rase grele

Deconturile justificative/documentele justificative pot fi transmise de către fermieri și prin mijloace electronice ( poștă electronică, fax etc), servicii poștale, etc).

Măsura 14 – Bunăstarea animalelor. Documente necesare

Deconturile justificative sunt însoțite în funcție de pachetul solicitat, de documentele prevăzute în Ghidul solicitantului pentru Măsura 14 – Bunăstarea animalelor – pachet a) plăți în favoarea bunăstării porcinelor, ediția a III a și în Ghidul solicitantului pentru Măsura 14 – Bunăstarea animalelor – pachet b) plăți în favoarea bunăstării porcinelor, ediția a III a, aprobate prin OMADR nr.15/14.01.2020 și postate pe site-ul oficial al APIA, accesibil pe adresa www.apia.org.ro.

Documentele depuse/transmise vor sta la baza operării/verificării datelor în aplicațiile electronice de gestionare a Măsurii 14 și efectuării verificărilor administrative ulterioare.

Citeşte şi Locuri de muncă Bucureşti 2021: Ce joburi sunt disponibile?

 

 

Citiți și despre: