Stiri: Agricultura

Modernizarea sistemului de irigații

Măsura 4 – Investiții în active fizice: Când se depun proiectele?

22.09.2021

Măsura 4 – Investiții în active fizice. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat sesiunea de depunere proiecte din cadrul Măsurii 4 – Investiții în active fizice, sub-măsura 4.2 – Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole, în intervalul: 8 octombrie 2021, ora 9.00 – 7 ianuarie 2022, ora 16.00.

Alocarea financiară

Alocarea financiară pentru această sesiune este de 182,7 mil. euro, împărțită pe două componente. Astfel, sprijinul pentru investiţii de modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole este de 143,6 mil. euro.

Componenta referitoare la sprijinul pentru investiții noi, extindere și modernizare în procesarea/marketingul produselor agricole pentru plante proteaginoase are o alocare de 39,1 mil. euro.

Acțiuni eligibile: investiții în active corporale din sectorul de procesare a produselor agro-alimentare și investiții în active necorporale.

Beneficiari:

  • întreprinderi
  • cooperative (societăți cooperative agricole, societăți cooperative de valorificare, cooperative agricole)
  • grupuri de producători constituite în baza legislației naționale în vigoare, care deservesc interesele membrilor

Măsura 4 – Investiții în active fizice. Documentaţie

Toți cei interesați să acceseze fonduri europene prin submăsura menționată au la dispoziție gratuit pe www.afir.info Ghidul solicitantului și anexele aferente acestuia, la secțiunea „Investiții PNDR”, în vederea întocmirii documentației pentru depunerea cererilor de finanțare, care se va realiza on-line, pe site-ul Agenției, la momentul lansării sesiunii.

Citeşte şi Sprijin financiar pentru fermieri 2021. Anunţul făcut de AFIR