Masurarea temperaturii corporale

Câţi români sunt de acord cu măsurarea temperaturii corporale înainte de accesul în spaţiile publice?

01.10.2020

Măsurarea temperaturii corporale. Peste 65% dintre români sunt de acord cu măsurarea temperaturii corporale în școli, spitale, magazine, instituții publice și la locul de muncă. Determinarea temperaturii înainte de accesul în spații publice închise ar putea limita răspândirea infecției cu COVID-19.

În plus, în ultimele luni, cererea de produse de măsurare a temperaturii, de sisteme de supraveghere cu camere cu termoviziune a crescut semnificativ. Astfel, în acest an, Atu Tech a vândut câteva mii de astfel de dispozitive, cu o valoare de aproximativ 350.000 euro.

Măsurarea temperaturii corporale. Soluţii pentru prevenirea COVID-19

Procentul celor care sunt de acord cu măsurarea temperaturii este cu atât mai important cu cât, în ultimele şase luni, a avut loc o creștere semnificativă a cererii de instalare de sisteme de supraveghere cu camere pentru măsurarea temperaturii corporale și de dispozitive de măsurare a temperaturii de la distanță, în contextul în care, atât mediul privat, cât și instituțiile de stat, caută soluții să își protejeze angajații și business-urile și să eficientizeze procedurile de prevenție împotriva răspândirii COVID-19.

În plus, studiul realizat de Atu Tech arată că peste 10% dintre respondenți nu și-au format încă o părere despre oportunitatea măsurării temperaturii corporale.

În accepțiune generală, determinarea temperaturii înainte de accesul în spații publice închise ar putea limita răspândirea infecției cu coronavirus prin identificarea persoanelor cu febră și posibil infectate. În prezent, temperatura corpului este singurul semn care poate fi verificat extern și ușor – un factor extrem de important, având în vedere dificultățile de testare rapidă și masivă a populației.

Măsurarea temperaturii corporale. Piața locală de dispozitive de termoscanare

În ultimele şase luni, piața locală de dispozitive de termoscanare s-a diversificat. În prezent, sunt comercializate mai multe tipuri de echipamente, potrivite atât pentru companii mari, care monitorizează sute de angajați, cât și pentru unități hoteliere, spații comerciale sau companii mai mici, unde fluxul de persoane nu este mai mare de 10.

Rezultatele Atu Tech

În 2020, Atu Tech a înregistrat vânzări de câteva mii de astfel de dispozitive, cu o valoare de aproximativ 350.000 euro, în condițiile în care majoritatea acestor tipuri de produse sunt noi în portofoliul companiei. Până de curând, vânzările de camere termale sau cu termoviziune aveau o cu totul altă aplicabilitate și se utilizau în unități mari de producție, dar și la frontiere pentru identificarea persoanelor care treceau granița fraudulos.

Citeşte şi Vaccin antigripal gratuit 2020. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii

 

 

Citiți și despre: