Masuri AMCOR

AMCOR propune noi proceduri de interacțiune între firme și autorități

02.04.2020

Măsuri AMCOR. Asociația Consultanților în Management din România a transmis tuturor ministerelor din cadrul Guvernului României adresa nr. 114/19.03.2020. Aceasta conține mai multe propuneri privind modalitatea de desfășurare a interacțiunilor dintre operatorii economici și instituțiile publice.

Adresa vine în contextul epidemiei de coronavirus care a impus necesitatea declarării stării de urgență și a luării de către autorități a măsurilor de combatere a răspândirii îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19.

Măsuri AMCOR. Activitatea operatorilor economici

Asociația consideră că este extrem de important ca ministerele, instituțiile și autoritățile să nu piardă din vedere necesitatea menținerii unui mediu stabil pentru derularea activităților operatorilor economici.

Lipsa infrastructurii

Motivul este următorul: lipsa unei infrastructuri care să permită derularea normală a interacțiunilor dintre instituțiile statului și operatorii economici va avea consecințe negative atât asupra proiectelor în care aceștia din urmă sunt implicați, cât și pentru economie.

”Față de măsurile deja impuse de autorități, AMCOR le-a solicitat autorităților să implementeze măsuri care să permită confirmarea înregistrării solicitărilor operatorilor economici trasmise prin intermediul mijloacelor electronice de comunicare, dar și să le soluționeze în termene cât mai scurte, care să nu depășească termenul legal de răspuns de 30 de zile”, conform Asociației.

În plus, în cazul procedurilor de avizare și/sau de aprobare care implică etape de organizare de întruniri ale grupurilor de lucru, de dezbateri publice sau alte asemenea întâlniri, AMCOR susține că este oportună implementarea unor măsuri care să permită desfășurarea întâlnirilor prin intermediul mijloacelor de comunicare electronice (precum videocall-uri, teleconferințe).

Măsuri AMCOR. Evitarea blocajelor

”Toate aceste propuneri au fost realizate pe fondul preocupării pentru evitarea oricăror blocaje ce pot apărea în interacțiunea dintre operatorii economici și instituțiile statului, blocaje ce pot conduce la importante efecte negative”, mai precizează reprezentanții AMCOR.

Autoritățile române au răspuns favorabil la propunerile primite din partea ONG-urilor. Așadar, majoritatea instituțiilor statului primesc electronic documentații și sunt conectate la mediul online:

  • videoconferințe
  • videocall-uri
  • corespondență online

Citește și Programul Național de Dezvoltare Rurală 2020. Măsurile propuse de AMCOR

 

 

Citiți și despre: