Stiri: Retail

Supermarket Kaufland Sectorul 4 București

Kaufland își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a Covid-19

16.10.2020

Măsuri prevenire COVID-19. Kaufland devine primul lanț de hipermarketuri din România care își certifică magazinele și depozitele pentru toate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19. Astfel, în cursul lunii octombrie, întreaga rețea de 135 de magazine și două depozite Kaufland România primește certificarea ce confirmă că toate măsurile de siguranță împotriva răspândirii coronavirusului sunt implementate corect, complet și sunt conforme cu standardele sanitare internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale instituțiilor locale.

Măsuri prevenire COVID-19. Magazinele Kaufland sunt „locaţii de încredere”

Certificatul atestă că magazinele Kaufland România sunt oficial ,,locații de încredere”.

Standardul internațional de siguranță DEKRA pentru măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului este acordat în urma unui proces de audit și control. Acest proces este realizat pe parcursul a 45 de zile, la nivel național, de un organism de certificare independent și imparțial.

Auditul spațiilor este realizat fizic, în urma deplasării pe teren a unei echipe de auditori pentru controlul fiecărui magazin și depozit. O serie de 134 de criterii au fost verificate de inspectori pentru acordarea standardului.

Măsuri prevenire COVID-19. Compania de audiere DEKRA

Compania germană de auditare DEKRA este una dintre cele mai importante din lume, ce activează în domeniul siguranței de peste 90 de ani, în peste 60 de țări. Înființată în 1925 în Germania, ca Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein e.V., organizația oferă servicii de expertiză calificate și independente în domeniul siguranței.

„Standardul de siguranță DEKRA dezvoltat în Germania are un număr mare de criterii de evaluare a siguranței spațiilor și se acordă numai în urma controalelor în teren, nu online, ceea ce face ca întregul proces să fie complet, riguros, de încredere și corect. Auditurile noastre sunt efectuate prin liste de verificare bazate pe principalele recomandări și protocoale internaționale, ale Organizației Mondiale a Sănătății și locale ale agențiilor și autorităților guvernamentale”, declară Ionuț Muntean, Director Executiv DEKRA România.

Standardul DEKRA confirmă implementarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 pe întregul spațiu de desfășurare al activității Kaufland România:

 • etapele de recepție a mărfii
 • controlul furnizorilor
 • intrarea în unitate
 • serviciile de igienă, sanitație și întreținere
 • instruirea personalului și informarea clienților

Ce spun reprezentanţii Kaufland?

„Certificarea DEKRA vine să susțină toate eforturile depuse de Kaufland România încă de la începutul declanșării pandemiei, pentru a oferi dovada unor spații sigure de cumpărături, atât pentru clienți, cât și pentru angajați, cu respectarea strictă a tuturor reglementărilor legale în vigoare”, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare & Public Affairs, Kaufland România.

De la declanșarea pandemiei și până în prezent, Kaufland România a investit peste 20 de milioane de lei în implementarea măsurilor de protecție și prevenție în spațiile sale (magazine, depozite, sedii), cu cea mai mare responsabilitate.

Măsuri prevenire COVID-19. Printre măsurile luate numai în magazine se numără:

 • montarea porților de termometrizare la intrare, cu sistem de detectare automată a temperaturii, fără contact direct;
 • dotarea spațiilor cu dispensere automate fără atingere, cu gel și șervețele dezinfectante pentru clienți și angajați;
 • instalarea geamurilor de plexiglas la case;
 • asigurarea echipamentelor suplimentare de protecție de unică folosință pentru angajați;
 • sporirea frecvenței igienizărilor;
 • amplasarea elementelor de signalistică de prevenție în toate spațiile;
 • asigurarea informării corecte și complete prin sesiuni de instructaj periodic și înființarea unei linii telefonice speciale pentru angajați.

Citeşte şi Când se deschide AFI Braşov?