Stiri: Logistica

Program STB 22-25 octombrie 2021

STB anunţă noi măsuri pentru prevenirea infecţiei cu SARS-COV 2

30.03.2021

Măsuri prevenire SARS-COV 2. Societatea de Transport Bucureşti STB SA a anunţat că intensifică acţiunile de prevenire a infecţiei cu SARS-COV 2. Astfel, având în vedere hotărârea CMBSU nr. 19 ce impune noi restricţii anti-covid pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei cu COVID 19, Societatea de Transport Bucureşti STB SA va informa şi îndruma călătorii cu privire la folosirea în siguranţă a transportului public.

Măsuri prevenire SARS-COV 2. Informaţii pentru călători

Angajaţi ai STB SA vor fi prezenţi în staţii, precum şi în mijloacele de transport, pentru a oferi informaţiile necesare unei călătorii sigure şi eficiente. STB SA recomandă călătorilor să urmeze măsurile de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus pe durata deplasării:

– Purtarea obligatorie a măştii de protecţie în mijloacele de transport în comun;

– Păstrarea distanţării fizice;

– Folosirea uşii din faţă pentru urcarea în vehicul, coborârea făcându-se utilizând celelalte uşi, pentru a preveni astfel aglomerarea în mijloacele de transport în comun;

– Utilizarea modalităţilor alternative de achiziţie şi de plată a călătoriei puse la dispoziţie de către STB SA – încărcarea online a cardului nominal, plata prin aplicaţia mobilă BPay sau plata prin SMS;

– Utilizarea aplicaţiei INFO TB ca instrument de planificare eficientă a traseului în timp real prin scurtarea timpului de aşteptare în staţii şi optimizarea rutei spre destinaţia dorită, în această aplicaţie fiind integrate şi traseele operatorului Metrorex.

De asemenea, în mijloacele de transport vor exista:

  • afişe cu aceste recomandări
  • anunţuri vocale transmise prin staţie
  • un clip video ce va rula pe LCD-urile din autobuze

Măsuri prevenire SARS-COV 2. Toate vehiculele din parcul STB sunt zilnic igienizate

Toate vehiculele din parcul STB sunt zilnic igienizate interior-exterior şi dezinfectate cu substanţe speciale la ieşirea în traseu. Astfel, sunt respectate condiţiile igienico-sanitare impuse de situaţia actuală.

„Oferim serviciile necesare pentru un transport de calitate tuturor bucureştenilor prin campanii de informare şi îndrumare a călătorilor cu privire la utilizarea mijloacelor de transport public în această perioadă. Digitalizăm serviciile oferite călătorilor. Confortul şi siguranţa călătorilor noştri reprezintă o prioritate în activitatea STB SA”, a declarat Directorul General STB – Adrian Criţ.

Citeşte şi Pactul verde european: Ce plan de acţiuni a prezentat Comisia Europeană?