Stiri: Logistica

metrorex

Măsuri și reguli Metrorex pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus

15.07.2020

Reguli Metrorex pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus. Pentru a limita riscul de răspândire a infecției cu noul coronavirus, Metrorex recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor și regulilor în domeniul transporturilor, publicate în data de 19 iunie 2020 în cadrul Ordinului comun al ministrului transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor, ministrului afacerilor interne și ministrului sănătății nr. 1082/97/1112/2020.

Măsuri Metrorex pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus. În cazul Metrorex sunt stabilite o serie de măsuri şi reguli pentru transportul cu metroul. Cele mai importante sunt:

  • pentru accesul în staţiile de metrou, pe toată durata şederii în aceste staţii şi pe toată durata călătoriei cu metroul – este obligatorie purtarea măştii de protecţie;
  • sunt expuse afişe de tip ghid cu regulile de bază. Acestea trebuie respectate pe timpul călătoriei cu metroul;
  • sunt amplasate autocolante de avertizare pentru distanţare socială la cabinele de acces metrou.

Măsuri pentru limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus în trenurile de metrou.

  • în dreptul punctelor de vânzare titluri de călătorie şi în dreptul automatelor de vândut cartele sunt amplasate autocolante de avertizare pentru păstrarea de către călători a distanţării sociale;
  • în staţiile de metrou, prin intermediul instalaţiilor de sonorizare, se fac anunţuri cu privire la păstrarea distanţei şi a respectării măsurilor impuse de autorităţi;
  • sunt marcate cu un semn vizibil de culoare verde locurile permise pentru transportul pasagerilor, atât pentru transportul în picioare, cât şi pentru transportul pe scaune, astfel încât să se păstreze distanţa minimă de siguranţă între pasageri.

Metrorex igienizează trenurile de metrou zilnic prin nebulizare

În plus, Metrorex se asigură că trenurile de metrou sunt igienizate zilnic, prin intermediul unei proceduri industriale, denumită nebulizare. Atât spaţiile publice, cât şi suprafeţele comune cu care călătorii intră în contact, pe timpul călătoriei, se igienizează prin utilizarea de soluţii biocide pentru dezinfectat suprafeţe.

„Toate aceste măsuri au fost stabilite și implementate pentru asigurarea siguranței sanitare a publicului călător care utilizează serviciile Metrorex. Din evaluările periodice, făcute până în prezent, s-a constat că, în cele mai multe cazuri, publicul călător a înțeles că purtarea măștii și păstrarea unei distanțe fizice sunt măsuri prin care își protejează propria sănătate”, declară Directorul General METROREX, Ing. Gabriel Mocanu.

Suplimentar, pe lângă corespondențele operative cu firmele de pază privind atribuțiile acestora în domeniul prevenirii răspândirii SARS-CoV-2, se desfășoară întâlniri operative la care participă și poliția metrou, fiind avute în vedere următoarele acțiuni:

a)         personalul de pază existent va fi redistribuit în stațiile cu trafic intens de călători

b)         Poliția Metrou va realiza acțiuni de patrulare în cele 10 stații cu trafic intens de călători

c)         monitorizarea traficului se va face pe trei paliere – la nivelul trenurilor, prin mecanici; la nivelul stațiilor, prin IDM; la nivel centralizat, prin Operatorii de Circulație.

„În această perioadă dorim să vă asigurăm că ceea ce ne dorim este să putem oferi publicului nostru călător un transport civilizat și în condiții de securitate sanitară, iar acest lucru îl putem realiza doar împreună, respectând regulile obligatorii de igienă și de respect pentru viața și sănătatea celui de lângă noi”, afirmă Ing. Gabriel MOCANU, DIRECTOR GENERAL METROREX

Citește și Unde se pot efectua teste pentru coronavirus?