Stiri: Sanatate

Maternitatea Bucur coronavirus

Ministerul Sănătății, anunț important: Unde vor naște femeile gravide infectate cu coronavirus?

17.03.2020

Maternitatea Bucur coronavirus. Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan va prelua eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus COVID 19. Așadar, în această dimineață, conducerea Ministerului Sănătății și cea a Comisiei de Obstetrică- Ginecologie a MS au decis ca Maternitatea Bucur din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan să preia eventualele cazuri ale femeilor gravide infectate cu noul coronavirus COVID 19.

Maternitatea Bucur coronavirus. Toate pacientele vor fi transferate

Maternitatea Bucur va fi exclusă din circuitul obișnuit. Toate pacientele care se află, la această oră, în această unitate vor fi transferate în celelalte unități similare din Capitală.

În plus, urgențele medicale vor fi redirecționate spre alte maternități.

Maternitatea Bucur coronavirus. Spitalul Clinic Colentina

În cursul zilei de luni, Spitalul Clinic Colentina din Capitală a fost desemnat ca unitate medicală unde vor fi tratate infecțiile cu noul COVID-19. Toți pacienții din această unitate medicală vor fi externați sau transferați în alte unități, după caz.

Maternitatea Bucur coronavirus. 184 de cazuri confirmate

Până astăzi, 17 martie, la ora 10:00, pe teritoriul țării au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Așadar, au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează:

  • șapte în Iași
  • două în Suceava
  • două în Neamț
  • unul în Ialomița
  • unul în Mureș
  • unul în Botoșani
  • unul în Bistrița Năsăud
  • unul în Vrancea.

Persoanele confirmate cu coronavirus au vârste cuprinse între 21 și 65 de ani.

De asemenea, din cele 184 de persoane confirmate pozitiv, 16 au fost declarate vindecate și externate. Dintre acestea, 15 sunt din spitalul din Timișoara și unul de la București.

În cursul acestei zile, vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Persoane aflate în carantină și izolare

Per total, în carantină instituționalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus).

Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Citește și Câte teste pentru coronavirus mai au spitalele din România?