Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 51 in /home/jurnalul/public_html/www/wp-content/themes/jurnalul/functions.php on line 2878
Grupul pune accent pe integrarea agriculturii cu zootehnia în cadrul fermei de bovine printr-o abordare holistică și sustenabilă. MAXAGRO a început acum peste 30 de ani ca o mică afacere de familie, cultivând 5 hectare de teren, iar prin muncă asiduă, ambiție și dedicare, a reușit să se transforme în una dintre cele mai mari și performante ferme agricole din țară. Compusă din 3 generații, de la bunici până la nepoți, toți membrii familiei Zifceak lucrează împreună în cadrul grupului MAXAGRO. În prezent se desfășoară transferul de generații, cei tineri învățând de la cei mai în vârstă, bunicii fiind foarte activi chiar și la vârsta de peste 70 de ani. Compania este într-o continuă evoluție, având forțe noi, o generație capabilă, ambițioasă și dornică. Din această generație face parte și dna. Alexandra Zifceak, manager al grupului, care, în momentul de față, studiază un MBA în Londra.
Domeniile principale de activitate ale MAXAGRO
Grupul MAXAGRO activează în două mari domenii de activitate: agricultură și construcțiile de drumuri, iar cifra de afaceri la nivel de grup este de peste 100 milioane de euro, din care peste 50% reprezintă agricultura și zootehnia, peste 30% construcțiile, diferența fiind acoperită de celelalte activități – comerț, imobiliare, vânzare de utilaje.
Cifra de afaceri la nivel de grup este de peste 100 milioane de euro, din care peste 50% reprezintă agricultura și zootehnia, peste 30% construcțiile, diferența fiind acoperită de celelalte activități
Recent, Grupul MAXAGRO a realizat investiții semnificative în utilaje și tehnologie, având ca obiectiv îmbunătățirea performanței culturilor de grâu, rapiță și porumb. Aceste investiții au inclus achiziționarea de echipamente moderne de prelucrare a solului, semănat, irigare și recoltare, care sunt esențiale pentru maximizarea randamentului și eficienței proceselor agricole.
„Testarea și utilizarea celui mai mare utilaj agricol din lume NEXAT în cadrul Grupului MAXAGRO au avut un impact semnificativ asupra performanțelor noastre în prelucrarea solului, semănat și recoltare. NEXAT, cu designul său inovator și versatilitatea ridicată, permite o integrare eficientă a mai multor operațiuni agricole într-un singur echipament, ceea ce optimizează fluxul de lucru și reduce timpul necesar pentru fiecare etapă a procesului agricol”, ne-a declarat dna. Alexandra Zifceak, Manager General MAXAGRO.
Din perspectivă financiară, în ultimul an, MAXAGRO a obținut rezultate semnificative, înregistrând o creștere substanțială a cifrei de afaceri în raport cu obiectivele stabilite la începutul anului, evoluție susținută de creșterea cererii pentru produsele și serviciile oferite, precum și de investițiile continue în tehnologii moderne și infrastructură.
Evoluția diviziei de utilaje
Recent, MAXAGRO a inaugurat un nou sediu care reflectă angajamentul pentru excelență și inovație. Acest sediu modern oferă un spațiu mai mare pentru desfășurarea activităților operaționale, dar include și un service de întreținere optimizat, asigurând o reacție rapidă la nevoile clienților.
Inaugurarea noului sediu MAXAGRO, care simbolizează angajamentul pentru inovație și excelență, a adus nu doar un spațiu modern și un service de întreținere optimizat, ci și o consolidare a colaborării cu MAXUTIL. Această divizie a evoluat semnificativ, devenind un furnizor de referință pentru utilaje agricole și de construcții pe plan național, susținând activitatea MAXAGRO prin echipamente performante. Astfel, împreună, MAXUTIL și MAXAGRO reușesc să răspundă eficient cerințelor complexe ale clienților din agricultură și construcții.
MAXUTIL și MAXAGRO reușesc să răspundă eficient cerințelor complexe ale clienților din agricultură și construcții
„MAXUTIL a evoluat semnificativ în ultimele decenii pentru a deveni un furnizor important de utilaje pe plan național. Cu o expertiză extinsă, compania se concentrează pe furnizarea unei game variate de echipamente, inclusiv utilaje agricole pentru prelucrarea solului, colectare, procesare, echipamente de irigație, precum și utilaje de construcții precum excavatoare, buldozere, încărcătoare frontale și multe alte echipamente”, precizează dna. Alexandra Zifceak.
Promovarea unei producții eficiente
MAXAGRO pune accent pe integrarea agriculturii cu zootehnia în cadrul fermei de bovine printr-o abordare holistică și sustenabilă, care are ca scop optimizarea resurselor și promovarea unei producții eficiente, atât în domeniul agricol, cât și în cel zootehnic. Această integrare permite utilizarea eficientă a resurselor, cum ar fi furajele produse pe câmpurile proprii, ceea ce reduce costurile de producție și asigură un control mai bun asupra calității hranei oferite animalelor. Prin cultivarea plantelor furajere pe terenurile agricole, se poate asigura o nutriție adecvată pentru bovine, optimizând astfel creșterea și sănătatea animalelor. Această strategie contribuie la producția de lapte de înaltă calitate, datorită hranei naturale și fără aditivi chimici, dar și a condițiilor de creștere sănătoase pe care le oferă animalelor.
Un alt aspect important al acestei integrări este gestionarea fertilității solului. Excrementele bovinelor sunt utilizate ca îngrășământ natural, ceea ce îmbunătățește calitatea solului și contribuie la creșterea unor culturi mai rezistente și productive. Astfel, se închide ciclul nutrițional, ceea ce are un impact pozitiv asupra sustenabilității fermei.
MAXAGRO pune accent pe integrarea agriculturii cu zootehnia în cadrul fermei de bovine printr-o abordare holistică și sustenabilă, care are ca scop optimizarea resurselor și promovarea unei producții eficiente
Beneficiile acestei strategii se resimt nu doar pe plan intern, ci și la nivel regional. Dezvoltarea unei ferme de bovine integrate ajută la crearea de zeci de locuri de muncă, stimulând economia locală. În plus, prin producția de lapte, compania contribuie la diversificarea ofertei alimentare din regiune și la sprijinirea consumului de produse locale sănătoase.
Peste 100.000 de metri cubi spații de depozitare
Sistemul de silozuri și hale de depozitare din cadrul Grupului MAXAGRO reprezintă un element esențial în strategia grupului de gestionare a cerealelor, însumând o capacitate de depozitare de peste 100.000 de metri cubi. Aceste infrastructuri moderne sunt echipate cu tehnologii avansate care permit o monitorizare atentă a condițiilor de depozitare, inclusiv temperatură și umiditate, ceea ce este crucial pentru prevenirea deteriorării cerealelor.
Silozurile MAXAGRO sunt concepute pentru a oferi un mediu controlat, care ajută la menținerea calității cerealelor pe termen lung. Datorită structurii lor ermetice, silozurile minimizează riscul de infestare cu dăunători și protejează produsele de condițiile meteorologice nefavorabile. În plus, sistemele de ventilare și uscare integrate asigură circulația aerului, prevenind acumularea de umezeală și formarea mucegaiului.
Sistemul de silozuri și hale de depozitare din cadrul Grupului MAXAGRO reprezintă un element esențial în strategia grupului de gestionare a cerealelor
Halele de depozitare sunt proiectate să susțină un flux constant și eficient al cerealelor, facilitând gestionarea stocurilor. De asemenea, sistemul de silozuri și hale de depozitare sprijină activitățile de procesare, cum ar fi FNC-ul cu o capacitate de peste 200 de tone pe zi.
Divizia de construcții a grupului MAXAGRO
Cunoscută și sub numele de Drumuri și Poduri Banat, divizia este membră în ASOCIAȚIA PROFESIONALĂ DE DRUMURI ȘI PODURI din ROMÂNIA. Această ramură a grupului este în plină expansiune, investind constant atât în utilaje, cât și în echipa sa. În ultimii 3 ani compania a realizat investiții de peste 100 000 000 lei, printre care: 3 stații de asfalt de 240 de metri cubi pe oră în județele Timiș și Caraș-Severin; două stații de betoane de 100 de metri cubi pe oră în județele Timiș (Gătaia) și Caraș-Severin (Bocșa); două cariere de piatră în Caraș-Severin (Bocșa) și Arad (Păuliș) și o balastieră de 20 de hectare în Lugoj.
De asemenea, divizia de construcții a investit într-o flotă modernă și performantă de utilaje pentru lucrări de drumuri și poduri, precum și în propriul laborator de analiză și încercări în construcții, de gradul II.
Stațiile de betoane și asfalt ale MAXAGRO joacă un rol esențial în dezvoltarea infrastructurii locale și regionale, furnizând materiale de construcție de cea mai înaltă calitate necesare pentru proiectele de drumuri, poduri și alte lucrări de infrastructură. Prin intermediul acestor stații, se asigură un flux constant de produse care sunt esențiale pentru buna desfășurare a lucrărilor de construcție, garantând astfel că proiectele sunt realizate la timp și respectă cele mai inalte standardele de calitate.
Divizia de construcții a investit într-o flotă modernă și performantă de utilaje pentru lucrări de drumuri și poduri, precum și în propriul laborator de analiză și încercări în construcții Prin inaugurarea celea de-a treia stații de asfalt
Drumuri și Poduri Banat devine astfel cel mai mare furnizor de asfalt din regiune, producând peste 700 de tone de asfalt pe oră. Stațiile de asfalt nu numai că permit obținerea de materia primă necesară în lucrările de construcții, însă oferă și posibilitatea comercializării către terți.
„O componentă importantă în acest proces este laboratorul nostru de gradul 2, care permite realizarea de analize riguroase asupra materialelor și lucrărilor realizate. Acest laborator este echipat cu tehnologie avansată pentru a efectua teste de rezistență, durabilitate și consistență a betonului și asfaltului. Prin efectuarea acestor teste, ne asigurăm că produsele livrate îndeplinesc criteriile de calitate și performanță necesare pentru a rezista la solicitările din teren”, detaliază dna. Zifceak.
Din perspectivă financiară, în ultimul an, MAXAGRO a obținut rezultate semnificative, înregistrând o creștere substanțială a cifrei de afaceri în raport cu obiectivele stabilite la începutul anului, evoluție susținută de creșterea cererii pentru produsele și serviciile oferite, precum și de investițiile continue în tehnologii moderne și infrastructură.
Investiții în energie verde
Trebuie menționat și faptul că MAXAGRO a obținut rezultate remarcabile în sectorul energiei regenerabile prin investiția în stația de biogaz si panouri fotovoltaice, care reprezintă un pas important spre sustenabilitate în cadrul activităților agricole.
Unul dintre cele mai semnificative rezultate obținute este reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Conversia deșeurilor organice în biogaz contribuie la diminuarea poluării și la combaterea schimbărilor climatice. De asemenea, biogazul produs poate fi utilizat nu doar pentru generarea de energie electrică, ci și pentru încălzirea clădirilor și pentru alimentarea echipamentelor agricole, ceea ce duce la o eficiență crescută a consumului de resurse energetice.
„Stația de biogaz utilizează deșeuri organice provenite din fermele noastre de bovine, precum și reziduuri agricole, pentru a produce biogaz, un combustibil regenerabil. Acest proces nu doar că ajută la reducerea cantității de deșeuri generate, ci și la valorificarea acestora, transformându-le în energie”, mai spune Managerul General.
MAXAGRO, o companie alături de comunitate
Planurile de viitor ale MAXAGRO se concentrează pe continuarea creării de performanță, prin investițiile continue în noile tehnologii, digitalizare și comunitate.
MAXAGRO este o familie mare, compusă din peste 450 de oameni dedicați, o întreagă comunitate a cărei viață a fost și este influențată pozitiv prin dezvoltarea stației de carburanți și a rețelei de magazine comerciale aparținând grupului MAXAGRO, facilitând accesul la resurse esențiale și contribuind la creșterea prosperității locale. Aceste inițiative nu doar că sprijină activitățile economice, dar și întăresc comunitățile prin crearea de locuri de muncă și prin promovarea produselor locale.
Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/politici-agricole-sustenabile/