Agricultura

MAXAGRO, sustenabilitate pentru generațiile următoare

01.07.2020

Dintre sectoarele în care grupul activează, cultivarea plantelor reprezintă peste 50% din cifra de afaceri totalăPovestea MAXAGRO, unul dintre cei mai performanți jucători ai agribusinessului românesc, a început în anul 1993 cu o mică exploatație agricolă de familie, ajungându-se în prezent la 10.000 de hectare. Pe partea de zootehnie și biogaz, s-a început cu o fermă de 100 de vaci de lapte, ajungându-se în prezent la peste 2.000 de vaci, cu o producție în creștere de peste 32 de litri de lapte/cap și cu o instalație de biogaz, în 2015, de 1 MW.

În acest moment, grupul de firme MAXAGRO își bazează activitatea pe produse principale precum cereale sau lapte, dar și pe servicii de furnizare de energie electrică provenită din surse regenerabile. În funcție de ponderea fiecărui sector în cifra de afaceri, cultivarea plantelor reprezintă 50%, zootehnia 40% și biogazul 10%.

Grupul de firme MAXAGRO își bazează activitatea pe produse principale precum cereale sau lapte, dar și pe servicii de furnizare de energie electrică

Activitatea de bază a grupului de firme este agricultura, care generează peste 50% din cifra de afaceri totală.

„O altă activitate specifică a grupului MAXAGRO sunt construcțiile, prin zeci de km de lucrări de drumuri județene și comunale, o stație de betoane și asfalt, susținută de o flotă de transport și pompare performantă, balastieră și carieră, o flotă de utilaje și transport ultramodernă, oferind servicii de transport cu un parc auto modern, format din camioane și utilaje de construcții”, ne-a declarat Dl. Ianco Zifceak, Președintele Grupului de firme MAXAGRO.

10.000 de hectare de terenuri agricole exploatate în acest moment

În prezent, MAXAGRO cultivă o suprafață de 10.000 ha cu rapiță, grâu, porumb, floarea soarelui, lucernă și lolium. Compania deține în acest moment o capacitate de depozitare de 40.000 tone, suficientă pentru depozitarea producției proprii.

În ultimii ani, compania a lucrat intens la îmbunătățirea calității solului și a investit sume considerabile în drenarea și amendarea solului, toate acestea contribuind la ridicarea pH-ului și îmbunătățirea humusului.

În ceea ce privește zootehnia, s-a ajuns în prezent la capacitatea maximă a fermei, depășind 2.000 de capete de vaci de lapte, rasa Holstein.

Politica de finanțare abordată de grupul de firme a vizat reinvestirea profiturilor obținute de-a lungul timpului, în combinație cu utilizarea creditelor financiare

MAXAGRO a implementat o serie de măsuri specifice perioadei de criză

Criza generată de coronavirus a avut impact asupra activității economice a companiei, dar și asupra pieței de activitate specifice. În perioada pandemiei, evoluția oricărei piețe a fost instabilă, astfel încât a fost extrem de important ca în perioada de criză să nu se ia decizii pripite.

„Nu am fost afectați semnificativ de Covid-19; totuși, o ramură mai puțin esențială a activității noastre a fost suspendată pe perioada stării de urgență, fără a afecta activitatea de bază”, precizează Dl. Ianco Zifceak.

Cu toate acestea, a existat și o evoluție bună în această perioadă, care a fost posibilă datorită cantității de precipitații înregistrate, ploi care vor influența în mare măsură producțiile obținute, fiind așteptate producții bune la hectar.

Măsurile luate de Grupul de firme MAXAGRO au inclus separarea persoanelor din fiecare sector de activitate, securizarea zonelor, transporturi individuale, asigurarea materialelor pentru dezinfecție și protecție individuală la locul de muncă și restricționarea la maximum a accesului altor persoane în incinta societății.

În perioada asociată crizei generate de pandemia de coronavirus, compania nu a raportat modificări ale cererii pieței. În ceea ce privește sectorul de distribuție și transport, grupul de firme MAXAGRO s-a bucurat de o activitate aproape normală, cu excepția măsurilor implementate pentru siguranța și protecția angajaților și a colaboratorilor.

Grupul de firme MAXAGRO reunește o echipă valoroasă de circa 200 de angajați, care beneficiază de salarii atractive, bonusuri de performanță și șanse reale de promovare în interiorul companiei

În prezent, grupul de firme reunește circa 200 de angajați, aceștia beneficiind de salarii atractive, siguranța locului de muncă, posibilitatea de a promova în interiorul companiei, prime și bonusuri în funcție de performanță. Salariile atractive acoperă nevoile financiare ale angajaților, chiar și pe timp de pandemie. În plus, compania a pus pe primul loc sănătatea și securitatea angajaților, impunând măsuri ferme a căror respectare riguroasă a permis depășirea cu bine a acestei perioade critice pentru toți, angajați și angajatori deopotrivă.

Importanța acordată protecției mediului înconjurător

Protecția mediului este un aspect foarte important pentru MAXAGRO, grupul realizând diferite investiții pentru a ajunge la un grad cât mai redus de poluare și o utilizare responsabilă a resurselor. Prin urmare, nu putem să vorbim decât de o agricultură de mare precizie, în care se aplică îngrășăminte diferențiat în funcție de cartarea solului.

Protejarea mediului înconjurător reprezintă un aspect primordial în activitatea grupului de firme MAXAGRO

„Materia primă pentru alimentarea instalației de biogaz provine 100% din dejecțiile zootehniei. După exploatarea acestora, reziduul care rezultă după procesarea biogazului este folosit pe terenurile agricole, rezultând un îngrășământ de foarte bună calitate. Astfel, se reduce semnificativ cantitatea de îngrășăminte chimice folosite în producție”, explică Președintele Grupului.

În ceea ce privește campaniile de responsabilitate socială, grupul MAXAGRO s-a implicat de-a lungul timpului, în mod constant, în activități sportive, culturale și sociale.

MAXAGRO, tradiție și profesionalism

Misiunea declarată a grupului de firme este aceea de se ridica, prin ceea ce face zi de zi, la înălțimea așteptărilor clienților, angajaților și partenerilor. Astfel, prin fiecare activitate întreprinsă, MAXAGRO construiește cu tradiție și profesionalism și oferă sustenabilitate generațiilor viitoare.

„Grupul de firme MAXAGRO, constituit din anul 1993, în localitatea Gataia, județul Timiș, de familia Zifceak, activează astfel cu succes în agricultură, zootehnie, construcții și comerț. Renumele grupului MAXAGRO, cu o tradiție de peste 25 ani, s-a construit cu multă muncă, dedicare și profesionalism, echipa din spatele acestui grup fiind devotată unei afaceri de familie sănătoase, gândite și dezvoltate pe termen lung”, a declarat, în încheiere, Dl. Ianco Zifceak, Președintele Grupului MAXAGRO.

Grupul de firme MAXAGRO are la bază o echipă devotată unei afaceri de familie sănătoase, gândite și dezvoltate pe termen lung

Astfel, tradiția de peste 25 ani, munca asiduă, dedicarea și profesionalismul au contribuit la obținerea, în anul 2019, a unei ușoare creșteri față de anul anterior, iar estimările pentru 2020 sunt pozitive în momentul de față, datorită precipitațiilor din ultima perioadă. În plus, grupul de firme a înregistrat o creștere semnificativă pe sectorul zootehniei, contribuind astfel, la succesul companiei în fiecare domeniu de activitate – agricultură, zootehnie, construcții și comerț, și devenind un reper important în economia românească.

 

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/serv-class-solutii-eficiente-pentru-agricultura/