Slide

Producatori

Maxoll

MAXOLL se axează pe dezvoltarea gamei de produse

01.04.2022

Compania a realizat investiții în utilaje de producție și în extinderea sectorului de producție a foliilor automate și manuale extra-subțiri. MAXOLL, companie care activează în domeniul producerii și comercializării materialelor și mașinilor pentru ambalare colectivă  industrială, are ca principală viziune aceea de a deveni cea mai respectată companie din domeniul ambalării colective industriale din România. În fiecare zi, echipa MAXOLL depune eforturi pentru a oferi clienților cele mai eficiente soluții de ambalare, eficiente din punctul de vedere al costurilor, dar și ecologice. Compania este interesată de dezvoltarea relațiilor cu clienții la un nivel de calitate înaltă, precum și de oferirea de produse deosebite și servicii profesionale care, împreună, asigură o valoare remarcabilă pentru client.

În ultimii ani de activitate, MAXOLL s-a concentrat pe dezvoltarea capacității de producție, prin realizarea de investiții în utilaje, dar și pe extinderea sectorului de producție a foliilor automate și manuale extra-subțiri.

O altă noutate este reprezentată de mutarea punctului de lucru MAXOLL București, în următoarele două luni, într-un spațiu propriu.

În ultimii ani de activitate, MAXOLL s-a concentrat pe dezvoltarea capacității de producție, prin realizarea de investiții în utilaje

„Am devenit una dintre cele mai renumite companii producătoare de folii pre-tensionate, cu grosimea între 5,5-8 my, în condițiile în care aceste produse au numeroase avantaje: pe de o parte reduc costurile de ambalare colectivă la firmele mari de logistică, pe de altă parte, folosesc o cantitate mult mai mică de folie, ceea ce permite reducerea cantității deșeurilor PE”, ne-a declarat Krisztina Kis-Német, Director Comercial MAXOLL.

Dezvoltarea gamei de produse

MAXOLL a pus, de asemenea, accentul pe dezvoltarea capacității de producție a sacilor PE și a benzilor adezive personalizate, care pot fi realizate acum din hârtie, ceea ce reprezintă o variantă mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

Activitatea companiei a fost îndreptată și în direcția de dezvoltare a gamei de produse comercializate, motiv pentru care, începând cu anul 2018, MAXOLL a devenit reprezentanta oficială a firmei producătoare de benzi adezive speciale NITTO, alături de TESA și VIBAC.

Pentru a dezvolta departamentul de vânzare a utilajelor de ambalat, MAXOLL a pus accent pe dezvoltarea echipei de tehnicieni și pe investiții în formarea profesională a colegilor, organizând cursuri susținute în colaborare cu producătorii utilajelor de ambalare. Totodată, societatea a devenit, pe lângă reprezentantul oficial al firmelor producătoare de utilaje de ambalare industrială Robopac, Soco-System, Transpack și Smipack, și reprezentantul producătorului utilajelor de legat cu bandă polipropilenică Strapex.

MAXOLL a devenit reprezentanta oficială a firmei producătoare de benzi adezive speciale NITTO, alături de TESA și VIBAC

„Cu mai mult de 1.600 de mașini și utilaje de ambalat vândute, am dobândit o vastă experiență de proiectare a liniilor automate și semiautomate de ambalat, asigurând service, atât în perioada de garanție, cât și în perioada post-garanție”, precizează Directorul Comercial.

MAXOLL asigură o gamă largă de servicii adaptate cerințelor și pieței

Compania asigură asistență profesională clienților, atât în alegerea modului optim de ambalare colectivă, în alegerea materialelor de ambalat, cât și, dacă este cazul, în proiectarea liniilor semiautomate și automate de ambalat. Pentru a satisface însă toate cerințele clienților, MAXOLL asigură service și mentenanța tehnică la liniile de ambalat ale clienților. În plus, se asigură monitorizarea continuă a costurilor de ambalare și, când acest lucru este posibil, se face promovarea produselor recent dezvoltate, mai rentabile, mai ecologice.

Deoarece economia ecologică capătă din ce în ce mai multă importanță, compania a decis să își dezvolte în mod continuu gama de produse ecologice, de exemplu banda adezivă din hârtie, banda adezivă produsă parțial din material reciclat sau foliile stretch produse într-un anumit procent din material reciclat. În prezent, MAXOLL deține un utilaj de reciclat folie PE, iar materialul reciclat este refolosit în producția de folie termocontractibilă.

Compania a decis să își dezvolte în mod continuu gama de produse ecologice

„Este important de menționat și faptul că în cadrul MAXOLL sunt promovate soluții de ambalare cu cât mai puțin material de ambalat posibil, reducând astfel impactul negativ al ambalajelor asupra mediului înconjurător – un exemplu bun este utilizarea foliei de 5.5 my, în locul foliei de 23 my, sau a tuburilor de carton mult mai ușoare, în locul tuburilor groase și grele utilizate de noi în trecut, tuburi care încă mai sunt folosite și acum de mai mulți jucători pe piața de ambalaje”, afirmă dna. Kis-Német.

Importanța folosirii ambalajelor reutilizabile și reciclabile

Pentru a-și eficientiza constant activitatea, MAXOLL a pus accent pe controlling, investind în sisteme (software) de urmărire a activității de vânzări utilaje și mai ales în eficientizarea service-ului acordat la utilajele vândute. În acest fel, societatea poate răspunde la cereri foarte rapid și într-un mod foarte eficient, lucru extrem de apreciat de către clienți și parteneri.

Firma se angajează să susțină vânzarea produselor care susțin economia ecologică, motiv pentru care rămâne mereu aproape de clienți, astfel încât oferta de produse și servicii să fie perfect ajustată cerințelor acestora.

„Pentru noi, dar și pentru mediul înconjurător, este extrem de importantă reducerea impactului negativ al deșeurilor din plastic, atât prin vânzarea produselor din material reciclat, cât și prin ajutorul acordat în procesele de reciclare; în acest scop am interacționat chiar și cu Ministerul Mediului, am fost vizitați de Dl. Ministru Tanczos Barna și, împreună cu colaboratorul nostru privind protecția mediului, am înaintat propuneri de eficientizare privind gestionarea deșeurilor”, conform reprezentantului companiei.

Pandemia a testat ingeniozitatea echipei

În momentul de față, în cadrul MAXOLL activează o echipă de 95 de angajați, însă se conturează necesitatea de noi posturi în categoria de tehnician și inginer de proiecte.

Ca și în cazul altor companii, pandemia a însemnat o situație extrem de dificilă, cu multe provocări, dar și cu multe reușite. Lucrând cu multe firme din industria alimentară, MAXOLL a înregistrat fluctuații extrem de mari în producție, fluctuații care au fost însă foarte bine gestionate datorită consensului din interiorul echipei de lucru.

În momentul de față, în cadrul companiei activează o echipă de 95 de angajați care se bucură de relații foarte bune de lucru

„În perioada pandemică am avut nevoie de multă ingeniozitate, fiindcă a fost necesar să restructurăm programul de lucru, trebuia să asigurăm suportul necesar pentru colegii aflați în home office, aspect care a fost posibil grație menținerii unei legături permanente din partea directorului general, Dl. Kis-Nemet Zoltan”, și a managementului firmei, detaliază Directorul Comercial.

În perioada pandemiei, firma MAXOLL a oferit suport financiar semnificativ, sub forma unor donații, sprijin care a fost direcționat atât către spitalul COVID din județ (Spitalul Odorheiu Secuiesc), cât și pentru diferitele asociații care au depus efort pentru a diminua efectele negative ale pandemiei.

Performanțele recente, dovadă a profesionalismului

În anul 2021, MAXOLL a avut o evoluție financiară pozitivă, dovadă a seriozității și profesionalismului. Într-o perioadă în care foarte multe firme au avut probleme cu achiziția materiilor prime, compania a reușit să își deservească clienții fără întreruperi și să gestioneze impactul financiar semnificativ al creșterii nemaivăzute la prețurile de achiziție. Astfel, compania a înregistrat o creștere de aproximativ 40% a cifrei de afaceri și a profitabilității, în condițiile în care firma are depozite în toată țara, eficientizând astfel logistica și timpul de intervenție la mentenanțe și service: București, Brăila, Constanța, Brașov, Sibiu, Arad, Cluj-Napoca, precum și la sediul central din Odorheiu-Secuiesc.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/barleta-25-de-ani-de-experienta-in-ambalaje/