McDonald’s a vândut restaurantele din România

26.01.2016

McDonald’s Corporation a anunțat că Premier Capital SRL a fost desemnat partener pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald’s în România. Astfel, începând cu 22 ianuarie, Premier Capital a preluat ca proprietate și operațiuni toate cele 67 de restaurante McDonald’s din România și cele 19 cafenele McCafé și va asigura capitalul necesar pentru a finanța dezvoltarea McDonald’s în ţara noastră.

Transferul către o structură de tip parteneriat pentru dezvoltare reflectă strategia generală de redresare a brandului condusă de Președintele și CEO-ul Steve Easterbrook, care include obiectivul pe termen lung de a opera 95% din restaurante în sistem de franciză la nivel global.

„McDonald’s are o relație pe termen lung cu grupul de companii Premier Capital. Acesta este partenerul pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald’s din Țările Baltice (Letonia, Lituania, Estonia), Malta și Grecia și are o experiență solidă în lucrul cu echipele și furnizorii restaurantelor McDonald’s”, au afirmat reprezentanţii reţelei de restaurante.

Daniel Boaje este, la ora actuală, Directorul General al McDonald’s România și va rămâne în acest rol în cadrul noului parteneriat.

„În ultimii 20 de ani am investit peste 160 de milioane de euro în restaurantele noastre din România. Servim anual peste 65 de milioane de clienți, ceea ce înseamnă că peste 180.000 de persoane vizitează zilnic restaurantele noastre și cafenelele McCafé. Sunt foarte mândru de reușitele obținute de McDonald’s în România din momentul în care am deschis prima dată ușile, în 1995, și sunt foarte încântat să lucrez cu Melo în această nouă etapă a dezvoltării afacerii”, a declarat Daniel Boaje.

McDonald’s are mai mult de 4.000 de angajați în restaurantele din România, care vor deveni parte din familia Premier Capital. În 2015, McDonald’s a fost numit pentru al doilea an consecutiv cel mai bun angajator din România, conform AON Hewitt.

„McDonald’s este un brand recunoscut și popular în România. Suntem încrezători că acest parteneriat pentru dezvoltare dintre Daniel și Melo va contribui la dezvoltarea businessului și va aduce beneficii pentru clienții și angajații din România”, a declarat Ian Borden, Președinte – Foundational Markets, McDonald’s Corporation.

 

 

Citiți și despre: