McDonald’s preia trei fastfood-uri din Braşov

18.08.2015

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care McDonald’s preia trei restaurante de tip fastfood din Braşov. Anterior acestei tranzacţii, cele trei restaurante – McDonald’s Braşov DT, McDonald’s Postăvarul şi McDonald’s Carrefour Braşov – se aflau sub franciza McDonald’s, fiind deţinute de Adrian Daneş şi Adrian Restaurante SRL.

„Analiza a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, au afirmat reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

McDonald’s, având ca obiect principal de activitate operare restaurante, a fost înființată în România în anul 1994. În prezent, în România, deţine 67 de restaurante în 21 de oraşe, din care 32 de restaurante în Bucureşti. Dintre cele 67 de restaurante, 7 funcţionează în regim de franciză, fiind operate de 5 parteneri francizaţi.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.